MEGJELENT! Az Eszpresszón Túl - Scott Rao könyve magyarul!

Nyomtatás
Az Eszpresszón Túl - Scott RaoA Pacificaffé Kft. gondozásában megjelent végre magyarul, a sokak által várva várt Scott Rao könyv, melyben az alternatív kávékészítési technikákat ismerheti meg az olvasó. A profizmusra garancia Scott Rao neve, a fordításért Ízing Róbert felelt, a lektorálást pedig Várady Tibor végezte.

Idézetek a könyvből


"Kávés szakemberek életében az egyik legfrusztrálóbb élmény az, ha sikerül elkészíteniük a „tökéletes” csésze kávét, és később mégsem képesek megismételni ugyanazt az eredményt. Mivel egy csésze kávé ízét számtalan változó tényező befolyásolja, talán lehetetlenség kétszer vagy akár többször is pontosan ugyanolyan kávét készíteni. A könyv megírásakor az volt a célom, hogy beazonosítsam a kulcsfontosságú változókat, kifejtsem, hogyan hatnak a kávé ízére, és elmagyarázzam, hogyan optimalizálhatjuk ezeket a változókat úgy, hogy a lehető legjobb kávét készíthessük el."

"Ez a könyv a nyomás nélküli kávékészítési technikákhoz szolgál útmutatóul. Úgy döntöttem, hogy ebben a könyvben nem foglalkozom az eszpresszóval, mert az elkészítésének és extrakciójának dinamikája jelentősen eltér minden más kávékészítési folyamattól. Aki szeretne átfogóbb képet kapni az eszpresszót körülvevő tudományról és az elkészítéséről, az olvassa el A Profi Baristák Kézikönyvét."

"A szifon kávé fizikája talán bonyolult, de semmiképpen sem varázslat, a kávét pedig nem érdekli, milyen testtartásban van az ember, kézzel faragott bambusz lapáttal keverget vagy vudu keverési technikát vet be."


Leírás


Fordítás alapjául szolgáló mű:
First published as "Everything But Espresso"
Copyright 2010, 2014 by Scott Rao
Florence, MA 01062
Magyar cím: Az Eszpresszón Túl
Fordította: Ízing Róbert
Szaklektor: Várady Tibor
Kiadásért felelős: Körmendy Gabriella
Oldalak száma: 80 színes A4,
Borító: Keményfedeles-varrott
Kiadó: Pacificaffé 2017

A könyv megrendelhető itt!