KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kapucziner májusi ajánlat: Honduras El Izote farm SHG

Kapucziner májusi ajánlatHonduras Közép-Amerika második legnagyobb országa, északnyugaton Guatemalával, nyugaton El Salvadorral és délkeleten Nicaraguával határos. Az ország több mint 600 km Karib-tengeri partszakasszal rendelkezik, nyugatról a Csendes-óceán határolja. Közel 9 millióan lakják, hivatalos nyelve a spanyol. Hondurasban több mint 400 000 kávé ültetvény található, közel 1 millió ember él a kávétermesztésből.


Az El Izote farm 1850 méter tengerszint feletti magasságban található, így arabica kávéja az SHG (Strictly High Grown) kategóriába tartozik. (az SHG jelölésről itt olvashatsz bővebben: klikk ide) Kávé fajtái Caturra, Catuai Pacas és Lempira. Kizárólag frissen, gondosan kézzel szüretelt vizes feldolgozásúak a kávészemek.

Pörkölés profil kialakítása során arra törekedtem, hogy kiemeljem ennek a kávénak a komplexitását. Érezni lehessen az ízvilágban a fekete csokoládé édességét , ugyanakkor megmaradjanak piros gyümölcsök savai és érezhető legyen a jázmin virág és fahéj ízvilága is.

Egy sokoldalú kávé, melyet eszpresszónak javaslok elkészíteni. Mindemellett Chemex, French Press, Aeropress valamint Siphon használatával új és új ízekez mutat meg.

Megvásárolható itt!