KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Tovább terjeszkedik a Starbucks Magyarországon

Tovább terjeszkedik a Starbucks MagyarországonAz idén még három üzletet nyit az amerikai Starbucks kávézólánc Magyarországon, a két pesti és egy székesfehérvári üzlet megnyitásával mintegy 50 fővel nő a cég dolgozóinak létszáma, és 27 kávézója lesz – közölte a cég.

A társaság a közelmúltban megnyitott Király utcai kávézójával együtt eddig 24 magyarországi kávézóval rendelkezik, az országban 2010 óta van jelen. Jelenleg közel négyszázan dolgoznak a Starbucks üzletekben Magyarországon.

A Starbucks kávézókat üzemeltető Amrest Holding SE a legnagyobb független étteremlánc-üzemeltető Közép- és Kelet-Európában. Az Amrest Pizza Hut, KFC, Burger King, Applebees éttermeket üzemeltet, jelenleg 850 gyorsétterme van.

A nyilvános cégadatok szerint az Amrest Kft. tavaly közel 1.100 dolgozót foglalkoztatott, 19 milliárd forintos árbevételt és 1,16 milliárd forint adózott nyereséget ért el, szemben az előző évi 13,36 milliárd forint árbevétellel és 1,23 milliárd forintos profittal.

A világ 100 legértékesebb márkája között 2018-ban az 57. helyen van a Starbucks az Interbrand nevű amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában.

Forrás: Origo