KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Pacificaffe Jingle Blend - ünnepekre hangolva

Pacificaffe Jingle Blend szemeskávé teszt Cégünk megalapítása óta, minden munkatársunk legjobb tudásával azon dolgozik, hogy szlogenünknek megfelelően törekedjünk a tökéletességre. A Jingle Blend az ünnepi hangulatra készült 100% arabika keverékünk felidézi bennünk a karácsony illatát. Egy izgalmas, készülődéssel teli, sürgős-forgós hét után, nincs is jobb érzés, mint egy csésze kávé mellett megélni az ünnepek meghitt varázsát. Hangolódj velünk az ünnepekre! Boldog Karácsonyt! - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Pacificaffé kávék hazai forgalmazójától, a Pacificaffé Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás:

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Pacificaffe Jingle Blend szemeskávé teszt csomagolásKávé típusa: Pacificaffe Jingle Blend

Pörkölés ideje: 2018.11.28 , Lejárat ideje:  , Csomagolás: 250g-os szelepes csomagolás
Ár: 5.000.-Ft/1kg, Forgalmazó adatai


Rocketeer:

Első karácsonyi tesztkávénk a hangzatos Jingle blend nevet kapta, a szelepes zacskón található felirat szerint 100 % arabikával van dolgunk. A babok illata mogyorós, sült kenyérhéjas, tipikusan arabikás. A pörkölési szint egységesen közepes, csak úgy, mint a szemek mérete. Lássuk, mit lehet kihozni belőle! Az alsó hőtartományban kezdtem a tesztelést, azonban itt nem állt össze még annyira a kép. Feljebb lépve azonban, akár a magas tartományba, már kezdte megmutatni kellemes arcát a kávé: az alap tejcsokis, mogyorós, amit még csonthéjasok (dió, keserűmandula) egészítenek ki, némi fűszerességgel, majd egy kis gyümölcsösség is előkerül, noha nem túl markánsan, rumos szilva, mazsola érezhető, mérsékelt savasság mellett. Lecsengésében finom, mogyorós ízt hagy a szánkban. A testességét jónak találtam, azonban megjegyezném, hogy ehhez dupla esetén 19-20 g-ot tettem a szűrőkosárba. A krémje is meglehetősen jónak mondható (arabikás mértékkel), mintázódik is, kitart a fogyasztás végéig. Lefolyási idő tekintetében nálam a 25-35 mp. közötti értékek váltak be, az ital mennyiségét a risztrettóhoz közelítve, hogy minél töményebbek legyenek az ízek. Koffeintartalmát alacsonynak éreztem, szinte bármikor fogyasztható. Tejben is kellemes az eredmény, főleg, ha a rövidebb verziókat (macchiato, cortado) részesítjük előnyben. Bátran ajánlom mindenkinek ezt a jól megkomponált blendet, valódi karácsonyi gasztroélményben lehet részünk.

Kávégép: Rocket Giotto Premium Plus (fejhőmérő) / Kávéőrlő: Fiorenzato F64
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8,5 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: / Összpontszám:

 

Zoknee:

Az idei év utolsó tesztjeinek egyike a Pacificaffé-tól érkezett. Kibontás után szép, egyenletesen pörkölt kávészemek fogadtak. Első kóstolásra érződött, hogy nagyon friss pörkölés, így még hagytam neki pár nap pihenést, levegőzést. És valóban, megérte várni, eltűntek a bántó citrusos dolgok. Első íz az egy kis fűszeresség, ezután aszalt szilvás ízjegyek következtek, és ez az egész mokkás csokoládés ízzel vált teljessé. Lehet csak placebo, de én éreztem kis karácsonyi fűszeres jegyeket a teszt során. A cremája szép, vastag volt, és tartós, bár nálam mintázódásra kevéssé volt hajlamos. Lefolyása szép csíkos, öröm volt fotózni. A daráló beállítása a joker állásnál egy hajszállal finomabb lett, hőmérsékletben közepes arabika tartomány, 93°C környéke lett a legjobb. Nagyon magas és nagyon alacsony hőmérsékleten is előkerültek már bántó mellékízek. Egy kellemes blendet ismertem meg a kávéban, kellemes mokkás aszalványos ízekkel.

Kávégép: Gaggia Classic / Kávéőrlő: Compak K6
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8 / Testesség: 4,5 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 25,5

 

Szabiakos:

Az idei év egyik utolsó tesztmintája egy kifejezetten karácsonyra készülő 100% arabika keverék volt. A kávé a már megszokott igényes szelepes csomagolásban érkezett. Bontás után a babok illata inkább a klasszikus iskola irányzatára emlékeztetett. A babok közepesre lettek megpörkölve, némelyik talán egy árnyalattal világosabb is. A darálót a joker állás köré kellett tekernem és a normáltól egy picivel hosszabb lefolyással kaptam a legjobb eredményt. Ilyenkor a krema szépen mintázódott a csészében, ami a kávé műfaját tekintve számomra kifogástalan volt. Hőfok tekintetében egyáltalán nem volt háklis, így bátran lehet vele kísérletezgetni igen magas hőfok tartományon belül, azonban a zacskó vége felé nekem 90-92 fok környékén ízlett a legjobban. Az ízek tekintetében meglehetősen egyszerű a keverék, de azt végig stabilan hozza. Tejcsokis, mogyorós alapon, némi mandulás és mazsolás ízeket fedeztem fel benne. Savassága közepesnél alacsonyabb, édessége közepes. Testessége szerintem jó, utóíze lágy tejcsokis. A nevéből eredendően valahogy picivel több gyümölcsösséget vártam tőle, de az ízek így is rendben vannak. Ajánlanám azoknak, akik a közepes és enyhén savas kávékat kedvelik.

Kávégép: Gaggia Baby Full Tuning / Kávéőrlő: SM97+ZM kés
Pontszám: Krém: 4,5 / Íz, harmónia: 7 / Testesség: 3,5 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 24

 

Lorien:

Egyenletes, közepes vagy talán egy árnyalattal sötétebb pörkölésű, különféle méretű, ép kávészemek. Illata visszafogott, de kellemes, gyümölcsös. Az őrlőt nagyjából középállásban hagytam, ami jónak bizonyult. Hőfok tekintetében nagyobb mozgásteret hagy, de inkább a normál arabika tartományát érdemes becélozni, vagy akár egy 1-2 fokkal fentebb is kísérletezhetünk vele. Lefolyása mintaszerű, csöpögősen, bébiegér-farkasan indul meg, majd fokozatosan felvastagszik. A krém mennyisége megfelelő, enyhén mintázódik, állaga és olajossága nagyon jó, a csésze falára feltapad. Habár a cukrot nem tartja, csak annak esését tompítja, kevergetés után záródik, és a fogyasztás végéig kitart. Ízvilága a harmonikus, kifinomult észak-olasz stílushoz áll közel: a csokoládé és kakaó viszik a prímet, amit jól kiegészít egy kis fűszeresség, és mazsolás, szilvás, bogyósgyümölcsös lecsengés. A cukor ezúttal nem ad igazi hozzáadott értéket. Tejben inkább a rövidebb műfajban vitézkedett, kapucsínóban már kicsit eltűnt, de azért így is jó. Egyedül talán a karácsonyi hangulat nem jött át nekem, de az is lehet, hogy az én készülékemben van a hiba. Mindazonáltal a webshopban látott ár alapján nagyon is jó választás lehet az ünnepekre, ha nem akarjuk magunkat nagy költségekbe verni.

Kávégép: La Cimbali Domus Classic / Kávéőrlő: Mazzer Mini
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 7,5 / Testesség: 4 / Ár-érték arány:  / Összpontszám:

 

Weinmaker:

A Pacificcafe új blendje a szokásos, minőségi, szelepes csomagolásban érkezett. A zacskó kibontásakor kellemes illatot árasztott. Az elkészítés nem okozott nagy erőfeszítést, mert nagyjából az őrlő joker beállításánál tökéletes lefolyást kaptam. Vékonyan meginduló, majd szépen, fokozatosan felvastagodó formában. A krém mennyisége és minősége nagyon jó. A cukrot süppedősen nyeli el, szépen mintázódik, és kitart a fogyasztás végéig. Hőfok tekintetében is az átlagos hőmérséklet vált be a legjobban, de nagyon toleráns kávé, így bátran lehet vele kísérletezni. Ízek tekintetében a klasszikus észak-olasz stílust varázsolja elénk. Tejcsokoládés alapon, mogyorós, mandulás ízjegyek egészülnek ki egy csipet fűszerességgel és mazsolás, aszalt gyümölcsös lecsengéssel. Nagyon jól eltalált, populáris blendet sikerült megalkotni. Testessége jó, utóíze kellemes. Koffeintartalma nem vészes, én délután is fogyasztottam belőle. Leginkább eszpresszónak készítettem el, de nekem ízlett kapucsínó alapjaként is.

Kávégép: Gaggia Classic PID / Kávéőrlő: Mazzer Super Jolly / Víz: BWT Water&More Bestmax
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8,5 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 10 / Összpontszám: 26,5

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Rocketeer 4 8,5 4 9 25,5
Zoknee 4 8 4,5 9 25,5
Szabiakos 4,5 7 3,5 9 24
Lorien 4 7,5 4 9 24,5
Weinmaker 4 8,5 4 10 26,5

Pacificaffe Jingle Blend szemeskávé teszt kávébabokPacificaffe Jingle Blend szemeskávé teszt kifolyásPacificaffe Jingle Blend szemeskávé teszt krém
Pacificaffe Jingle Blend szemeskávé teszt cremaPacificaffe Jingle Blend szemeskávé teszt eszpresszóPacificaffe Jingle Blend szemeskávé teszt kapucsínó

Összegzés:

Minőségi, igényes, szelepes, visszazárható csomagolás. Bontáskor mogyorós, sült kenyérhéjas illattal. A babok egészségesek és egyenletes, közepes pörkölésűek. A legjobb eredmény érdekében az őrlőt a joker tartomány környékére érdemes állítani, úgy, hogy vékonyan induljon meg a lefolyás, és nagyjából tankönyvi idő alatt jöjjön le az eszpresszónyi mennyiség. A krém szépen mintázódik, állaga és olajossága nagyon jó. A cukrot süppedősen nyeli el, keverés után záródik és kitart a fogyasztás végéig. Ízek tekintetében az észak olasz iskola köszön vissza. Tejcsokoládés alapon, mogyorós, mandulás, rumos szilvás, mazsolás ízjegyeket fedezhetünk fel egy csipetnyi fűszerességgel a háttérben. Könnyen elkészíthető, szépen megkomponált blend. Testessége jó, utóíze finom, mogyorós, csokoládés. Koffeintartalma nem vészes, így akár délután is fogyasztható. Leginkább eszpresszónak és risztrettónak ajánljuk, de jól szerepelt tejes italok alapjaként is.

 

Jellemzők
Pörkölés: közepes pörkölésű
Összetétel: 100% arabika
Ajánlott kávékészítési eszköz
Karos gép:
Automata:
Filter:
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

A teszthez használt kávégépet a Pasco Kft. biztosította. A legfinomabb kávé elkészítéséhez a BWT vízszűrő megoldásait ajánljuk.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!