KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A tavasz illata a Kapuczinerben

A Kapucziner Kávémanufaktúra minden hónapban 3 különlegességét akciós áron kínálja. Tavasz első hónapjában az alábbi különlegességek érhetőek el a webshopban.

rioi varazs kave blend 061Riói Varázs blend - 250g
Ár: 2.000 Ft helyett 1800 Ft/csomag

Dél-Amrikába az 1700-as években érkezett a kávé és onnantól kezdve meghatározta a kontinens történelmét. Brazília ma is a világ legnagyobb kávétermelő országa. Rió de Janeiro pedig Brazília legszebb és leginkább varázslatos városa. A Riói Varázs kizárólag dél-amerikai arabica kávék keveréke. Egyik alapja a kimodottan csokis ízvilágú Barzil Mundo Novo, mely Sao Paulo környékéről való, ahol a farmereknek már több mint száz éves kávé termelői tapasztalatuk van. Ízét attól a vasban gazdag talajtól - terra rossa - kapja, amelyen termesztik. Másik alapja az édes ízű, testes Brazil Santos, mely a brazilok legkedveltebb Arabica Bourbon fajta kávéja. Természetesen e két arabicát kávét még több más helyi arabica fajta is kiegészít, hogy íze harmonikus és összetett legyen.

A Riói Varázs igazi dél-amerikai hangulatú kávé keverék, testes, édes, csokoládés ízvilággal. Varázslatos krémes hosszú utóízzel rendelkezik. Elsősorban az espresso kedvelőinek ajánlunk, de tejes kávéként is megállja a helyét.

burundi kayanza kave 049Burundi Kayanza Micro-lot - 250g
Ár:2.400 Ft

Burundi egy kis ország Afrikában Kongó és Tanzánia között. 1650 méter magasságban Ngozi és Rwero-tó közé eső temőterületről származik arabica kávénk a Burundi Kayanza. A termelő kisgazdaság különös figyelmet szentel a betakarításnak, hogy csak érett, de nem túlérett szemek kerüljenek szüretelésre. A micro-lot azt jelenti, hogy a sokszor több hektáros farmon belül is adott kisebb területről, például különösen előnyös napos domboldalról, származik a kávé. A gondos eljárásnak és a jó éghajlatnak köszönhetően igen testes kávét termelnek, csokis, bogyós gyümölcsös utóízzel, melyet közepesen erős pörköléssel teszünk tökéletessé.



panama arabica kave 030Panama Bajo Mono - 250g
Ár:2.400 Ft

Panama az összeköttetés két kontinens és két óceán között, a panamai kávé összeköti és erősíti baráti és családi kapcsolatainkat. A Panama Bajo Mono Chiriquí hegységből, Bajo Mono tartományból érkező arabica typica kávé. Ezen a hűvös, ködös klímájú ősi hegyi termőterületen teremnek az ország legjobb kávéi. A farm 1400 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A kávét kézzel szedik, környezettudatosan, azaz kevés vízzel dolgozzák fel, majd a napon szárítják. Bársonyosan könnyed és kiegyensúlyozott ízvilágát a fajtához illesztett közepes pörköléssel még inkább kiemeljük.

Újdonság a Kapucziner kínálatában!!!

el salvador coe arabica kave 035El Salvador San Lucas - 250g
Ár:2.400 Ft

El Salvadorból, a San Lucas kávéfarmról érkezett "honey" feldolgozású arabica kávénk. A farm a Santa Ana vulkán körül lévő kisebb gazdálkodások egyike, tengerszint feletti magassága 1150 méter. A vulkánon több kávétermő régió közül a farm az Apaneca/Ilamatepeq régióban található. Testvér farmjai a San Francisco, Las Palmeras és Santa Lucia. A fent említett négy farm a Hernandez család tulajdonában van. A Santa Lucia az, amelyet a legrégebb óta üzemeltet a család, a jelenlegi szülők és gyermekeik gazdálkodnak rajta, valamint ezeken a farmokon kezdte Hernandez nagypapa több mint 60 éve a gazdálkodást.

A direkt kereskedelemnek köszönhetően a farmokat napenerigával ellátott nedves feldolgozású tisztítóüzem szolgálja ki. Így vált lehetővé a Santa Ana farmok fejlődése. A San Lucas farmot hét évvel ez előtt újra tervezték. Olyan kávéfajtákat ültettek, amelyek nagyobb hozamot ígérnek és rezisztensebbek a levélrozsdával szemben. A kávé támadó levélrozsda egy gombás megbetegedés, amelyek a klímaváltozás miatt drasztikusan tizedelik a kávéültetvények állományát. A San Lucas farmon az ellenállóbb arabica fajtákat termesztik, úgy mint a Marsellesa, Sarchimor, Castillo és Elite. Ezeken a farmokon termő kávék minősége és ízvilága is jelentősen változott, amely a kézi szedésen túl, a megfelelő infrastruktúra javításának is köszönhető. Mint a többi farmon, itt is nagy hangsúlyt fektetnek a kávé növények megfelelő árnyékolására.

Az alkalmazott technológiának köszönhetően egy nagyon édes tejcsokoládés ízvilágú kávét ízlelhetünk narancsos gyümölcsösséggel.