KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A világ legdrágább kávéja

A kávépörköléssel is foglalkozó Klatch Coffee dél-kaliforniai és San Franciscó-i kávézóiban kezdte árulni az Elida Natural Geisha 803 nevű kávét.

Bo Thiara, a cég San Franciscó-i üzletének társtulajdonosa szerint a kávé nevében szereplő 803-as száma arra utal, hogy ennek a fajtának a nyers kávébabjai fontonként (453 gramm) világrekordot jelentő 803 dollárért (232 ezer forint) keltek el egy közelmúltbeli panamai árverésen.

Az aukción mindössze 45 kilogrammot értékesítettek a különleges fajtából. A kávébab nagy része Japánba, Kínába és Tajvanra került, ám az észak-amerikai kávézóláncok közül egyedüliként a Klatch Coffee-nak is sikerült szert tennie 4,5 kilogrammra.

A Panamából származó kávé az Arabica egy ritka fajtája, amelynek virágos, teára emlékeztető íze van, némi jázmin és bogyós gyümölcs beütéssel. A kaliforniai műhelyhez került 4,5 kilogrammnyi kávébabból nagyjából 80 csésze kávét lehet készíteni.

Néhány szerencsés gourmand ingyen megkóstolhatta a drága főzetet szerdán a cég San Franciscó-i kávézójában, ahol hatalmas felirat hirdeti a “világ legdrágább kávéját”, amely csészénként 75 dollárrba kerül.

Forrás: MTI