A Kávé Napja az Erzsébet téren

Nyomtatás
Szeptember végén számos országban „ünnep” a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges kóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon nyolcadik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és tehetséges, alkotókedvű baristák avatják be a közönséget a kávé ízgazdag világába szeptember 28-án, szombaton. Minden eddiginél több kiállítóval, rengeteg újdonsággal és izgalmas programokkal készülnek a szervezők, szerepet kap a fenntarthatóság, a környezettudatosság és egy kis zaccművészet is a kávé mellett.

Idén is kávéillat lepi el az Erzsébet teret a hónap utolsó szombatján, hiszen az Akvárium Klub lévő ad otthont A Kávé Napja 2019 eseménynek. A rendezvényen minden kezdő és tapasztalt kávéínyencet várnak egy világkörüli felfedezésre délelőtt tizenegytől este hat óráig. Filteres eszközök, espresso gépek, kiegészítők, valamint kiváló minőségű, különleges (specialty) kávék is lesznek a kiállítók asztalain, amiket a helyszínen meg is vásárolhatnak. Jól ismert kávémárkák, hazai és külföldi újhullámos mikropörkölők termékei, piaci újdonságok, környezettudatos termékek jellemzik az idei rendezvényt. Bőven lesz mit kóstolgatni a nap során, de azoknak is érdemes csatlakozni, akik eszközöket, kiegészítőket szeretnének vásárolni a tökéletes kávéélményhez. A belépő mellé minden vendég egy újrahasznosított kávéspoharat kap a korlátlan kóstolásokhoz, tisztított vizet a hidratáláshoz, valamint egy meglepetés kávéitalt welcome drinkként. A kávék mellett természetes szörpök, desszertek, koktélok is kóstolhatók a standokon.

A nap során szakmai előadások, bemutatók és a pénzdíjas Baráti Brew Coffee Bajnokság is várja az érdeklődőket. Sőt, a kávé a művészeket is megihleti, így a kiállítótérben képzőművészeti alkotásokkal is találkozhat a közönség – a festéket ezúttal a kávé helyettesíti Czirok Róbert ZaccArt minikiállításán.

Előadásokban, bemutatókban sem lesz hiány, a kiállítói standokon a legfrissebb kávé-újdonságok, eszközök és kiegészítők jelennek meg, a színpadon pedig több előadás is zajlik a verseny mellett. Téma lesz a Kávétrendek itthon és külföldön, válaszokat keresnek arra, mi történik, ha beüt a Kávéházi kiégés, vagyis hogyan lehet motiválni a csapatot és dinamikusnak, innovatív helynek maradni éveken keresztül. A szombat délután egyik legizgalmasabb kóstolóprogramja pedig az lesz, amikor két hazai pörkölő megmutatja, milyen kávét ihatunk az itthoni Michelin- és top éttermekben.

A 2000 forintos belépő a programokon való részvétel mellett a korlátlan kávékóstolást is biztosítja. A barista szakma színe-java és remek hangulat várja a látogatókat a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén egész nap. Elővételes jegyvásárlásra online és a helyszínen is van lehetőség, a rendezvény ideje alatt korlátozott számban értékesítenek belépőket.

Facebook: https://www.facebook.com/events/367430410623641/

Kiállítók: Agárdi Bár, Awaken, By Beans Coffee, But first coffee, BWT, Csokizóna, Dallmayr, Goosebumps.coffee, Grancafé-Hegy lelke, Impresso Coffee Roastery, Lucky Cap Micro Roastery, Mayer Szörp, Metropolis Coffee and Bagel, Molnar Barista Coffee, PlaccOn, Tadamm
Szakmai partner: ALPRO