KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Pacificaffe Verona - drámamentes szerelem

 A zöld kávé kiválasztásától kezdve, a keverék-összeállításon keresztül, a pörkölésig, hűtésig és csomagolásig, mindenben a legjobbra törekszünk. A Pacificaffe kávé a legszigorúbb előírásoknak felel meg a minőségbiztosítás és nyomon követés tekintetében. Minden kávéfajtánkat úgy pörköljük, hogy maximálisan megőrizze frissességét és ízharmóniáját. Észak-Olaszország egyik gyöngyszeme ihlette keverékünk. Verona, város ahol Shakespeare drámaíró legismertebb műve a Romeó és Júlia szerelmi története játszódik. Eszpresszónkkal szeretnénk romantikát lopni a hétköznapokba, meglepve egy kis csokoládéval. Garantáljuk, hogy az ízélmény nem fog tragédiával végződni -tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Pacificaffé kávék hazai forgalmazójától, a Pacificaffé Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás:

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Pacificcafe Verona szemeskávé teszt csomagolásKávé típusa: Pacificaffe Verona

Pörkölés ideje: 2019.09.05, Lejárat ideje: , Csomagolás: 1kg-os szelepes csomagolás
Ár: 4500.-Ft/1kg, Forgalmazó adatai


Rocketeer:

Első őszi tesztkávénk szelepes, simítózáras zacskóban érkezett, a csomag tartalmáról nem árulkodott semmilyen felirat. Megnyomva a szelepet jóféle arabikás illatokat érezhettem, ez valami SO lesz, gondoltam... De nem...felbontva a zacskót azonnal szembeötlött, hogy ez valószínűleg egy blend, mégpedig nem 100 % arabika, ugyanis találkoztam kicsi, robusztaszemekkel is. A pörkölés szintje nagyjából közepes, de akadt néhány világosabb szem is itt-ott. Ezek után már annyira nem volt meglepő, hogy eszpresszót készítve a kávéból, egy tipikus olaszos ízvilágú kávét kaptam. Ez persze egyáltalán nem baj, amit mutatott, az teljesen rendben volt. Az alap ízjegy csokis, kakaós, ezt kiegészítik csonthéjasok, dió, mogyoró, valamint, az ilyen stílusú kávéknál, szinte elmaradhatatlan rumos/˛brandy-s ízjegy. A háttérben még némi füstösséget is érezhetünk. Savassága minimális. Az ital krémje és testessége jó, koffeintartalmát a közepesnél alacsonyabbnak éreztem. A crema mintázódik, mogyoróbarna színű ideális esetben. Az elkészítés paramétereire nem volt különösebben érzékeny a kávé, 17 g-os duplákkal már megfelelő eredményt kaptam, a lefolyási idő tekintetében a standard vagy kicsivel afeletti idő hozott jó eredményt. A hőfokkal is bátran kísérletezhetünk, ízlés szerint, nálam a közepes hőtartomány vált be leginkább. Tejben sem tűnik el a kávé karaktere, finom, csokis cappuccinot tudtam készíteni belőle. Ajánlom a kávét mindenkinek, aki az olasz kávéstílust kedveli.

Kávégép: Rocket Giotto Premium Plus (fejhőmérő) / Kávéőrlő: Fiorenzato F64
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 25

 

SicTransit:

Új tesztkávénk készítőjét a csomagolás alapján rögtön be lehetett azonosítani: a Pacificaffe-tól megszokott, szuper minőségű, hegesztéssel lezárt, védőgázas, műanyag csomagolásban érkezett. A zacskó bontása után jellegzetes kenyérhéjra, pirított földimogyoróra emlékeztető illattal fogadnak a közepesnél sötétebbre pörkölt kávészemek (11/16). Az eltérő színű kávészemek alapján - melyek között elég sok a törött, hibás szem - feltételezhetjük, hogy ez egy blend (keverék) kávé. A sötétebb pörkölés miatt finomabb őrlőálláson és alacsonyabb hőfokon kezdtem meg a tesztkávék elkészítését. Az első pár ital alapján a gyártó véleményem szerint az "átlag magyar" közízlést célozta a nyerskávék kiválasztásakor és a keverék megalkotásakor. Az alacsonyabb hőfokon (88 C°) tapasztalt bántó keserűség magasabb hőfokon (93 C°) átfordult keserűmandulás, étcsokis ízjegyekbe, hosszabb előáztatás mellett pedig még likőrös-konyakmeggyes íz is megjelent. Ezek az ízek a talán otthon jobban elterjedt kisgépes-kotyogós környezetben is szépen megmaradtak."

Kávégép: Rancilio Silvia PID / Kávéőrlő: Niche
Pontszám: Krém: 4,5 / Íz, harmónia: 6 / Testesség: 5 / Ár-érték arány: 6  / Összpontszám: 21,5

 

Szabiakos:

A minta a már megszokott szelepes, simítózáras csomagolásban érkezett. A babok szépen, egységesen közepestől valamivel sötétebbre voltak pörkölve. Az adagolást tekintve nálam az átlagnál 1-2g-mal többet kellett tölteni a kosárba, és az őrlőt a szokotthoz képest jóval a durvább állás felé kellett tekerni. A hőfokot az átlagos arabika tartományba állítva és egy pár másodperces előáztatással kaptam a legoptimálisabb eredményt 1:2 arány körül kb. 30 mp-es lefolyással. A crema minősége, mennyisége és mintázódása nagyon jó volt a műfajt tekintve, a kávé testességét átlagosnak mondanám. Az ízekkel különösebb problémám nem akadt, a klasszikus iskolát képviselték, gyümölcsösség nélkül. Csokoládés alapon, mogyorós, mandulás, pörkölt magvas jegyeket véltem felfedezni benne. Savassága visszafogott, utóíze kellemes étcsokis, mely hosszan kitartott. A kávé saját édessége is megfelelő volt. Koffeintartalmát nem éreztem jelentősnek.

Kávégép: Gaggia Classic Full Tuning / Kávéőrlő: SM97+ZM kés
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8 / Testesség: 3,5 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 24,5

 

Lorien:

A Pacificaffé szokásos csomagolásában, ám ezúttal mindenféle jelzés nélkül érkezett a tesztkávé. A csomagot bontva különféle méretű, többnyire ép, nagyjából egységes pörkölésű szemek fogadtak, a zacskó alján viszont a végére összegyűlt egy kis törmelék. A keverékben bőven lehet robuszta is, viszont a jó fajtából. Az őrlőt a szokásosnál finomabbra kell venni, hőfok tekintetében viszont egyáltalán nem kényes, de leginkább a normál tartományban az igazi, efölött jelentősen szűkül az ízspektruma. Lefolyása szép, egyenletes, krémje bőséges, enyhén mintázódik, és az állagára sem lehet panasz, a cukrot rövid ideig, de megtartja. Mint már az összetételből várható, most egy teljesen klasszikus stílusú kávéval van dolgunk ízek tekintetében is. Csokoládés-nugátos a fő vonulat, mogyorós, diós, trüffeles, karamellás jegyekkel megspékelve, összességében nagyon egyben van, amit a műfajból ki lehet hozni, azt tudja is. A cukor ezúttal nem csak a krémpróbához volt jó, nagyon szépen lekerekíti az ízeket, érdemes másfél-két mokkáskanállal hozzáadni és úgy megkóstolni. Igazi hamisítatlan desszertkávés élményt ad. Tejes italban is abszolút hozza a formáját.

Kávégép: La Cimbali Domus Classic / Kávéőrlő: Mazzer Mini
Pontszám: Krém: 4,5 / Íz, harmónia: 7,5 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 25

 

Weinmaker:

A már megszokott, igényes, szelepes, simítózáras csomagolásban érkezett a Pacificaffe tesztmintája. Bontáskor kellemes illatot árasztott. A pörkölés nagyjából közepesen sötét, egyenletesnek mondható, bár egy-két világosabb szem is felbukkan, de nem vészes. Az arabika szemek mellett felfedezhetünk robusztát is. Némi őrlőállítás után a finomabb irányba, viszonylag könnyen sikerült belőni a kávét. Hőfok tekintetében a normál arabika tartomány vagy picit alatta vált be a legjobban. A lefolyás szép volt, látszott, hogy friss a pörkölés. A krém mennyiségére, állagára és olajosságára sem lehet panasz, szépen mintázódik. A cukrot süppedősen nyeli el, szépen megfesti a csésze oldalát és kitart a fogyasztás végéig. Ízek tekintetében az olasz iskola köszön vissza, a csokoládés, nugátos, mogyorós aromák a meghatározók, amiket rumos, diós, karamellás jegyekkel egészülnek ki, kerek egészet alkotva. A robuszta valószínűleg igen jó minőségű lehet, mivel egyáltalán nem lehet kiérezni a keverékből. Testessége jó, utóíze nagyon kellemes, hosszan tartó csokoládés. Koffeintartalmát nem éreztem vészesnek, én bátran bevállaltam délután is. Leginkább eszpresszónak és kapucsínónak készítettem el. Mindkettőnek nagyon jó volt, és tejben is teljesen megtartotta a karakterét. Nekem kifejezetten tetszett ez a blend, és bátran ajánlom az olaszos stílus kedvelőinek.

Kávégép: Gaggia Classic Full tuning/ Kávéőrlő: Mazzer Super Jolly+Fiorenzato F64 Evo kés/ Víz: BWT Water&More Bestmax
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8 / Testesség: 8 / Ár-érték arány: 10 / Összpontszám: 26

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Rocketeer 4 8 4 9 25
SicTransit 4,5 6 5 6 21,5
Szabiakos 4 8 3,5 9 24,5
Lorien 4,5 7,5 4 9 25
Weinmaker 4 8 4 10 26

Pacificcafe Verona szemeskávé teszt kávébabokPacificcafe Verona szemeskávé teszt kifolyasPacificcafe Verona szemeskávé teszt krém
Pacificcafe Verona szemeskávé teszt eszpresszóPacificcafe Verona szemeskávé teszt kávébabok kiöntvePacificcafe Verona szemeskávé teszt kapucsínó

Összegzés:

A Pacificaffe legújabb tesztkávéja a szokásos szelepes, simítózáras, minőségi csomagolásban érkezett. Nagyjából egységes, a közepesnél picit sötétebbre pörkölt szemek alkotják a mintát, néhány világosabb és töredezett szem is előfordul. A legjobb eredmény érdekében az őrlőt úgy érdemes beállítani, hogy nagyjából normál lefolyást kapjunk. Szerencsére elég felhasználóbarát kávé, így bátran lehet vele próbálkozni mindenféle negatív élmény nélkül. Hőfok tekintetében az átlagos arabika tartományt érdemes megcélozni, ahol lefolyáskor a crema szép mogyoróbarna színű. A krém minősége nagyon jó, állagára és minőségére sem lehet panasz, szépen mintázódik, és kitart a fogyasztás végéig. Ízek tekintetében a klasszikus észak-olasz stílust képviseli. Étcsokoládés, nugátos, mogyorós alapon, rumos-diós, pörköltmagvas, karamelles jegyek teszik kerekké az élményt. Egy őszinte, jól megkomponált blend, ami pont azt hozza, amire egy ilyen kávénál számítani lehet. Testessége jó, utóízében szépen megmarad a csokoládé. Koffeintartalmát nem éreztük jelentősnek. Karaktere szépen megmarad a tejben is, így nemcsak eszpresszónak finom, hanem tejes italok alapjaként is érdemes kipróbálni. Az olasz stílus kedvelőinek bátran ajánljuk.

Jellemzők
Pörkölés: közepesnél sötétebb pörkölésű
Összetétel: 50% arabika - 50% robuszta
Ajánlott kávékészítési eszköz
Karos gép:
Automata:
Filter:
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

A teszthez használt kávégépet a Pasco Kft. biztosította. A legfinomabb kávé elkészítéséhez a BWT vízszűrő megoldásait ajánljuk.

 kávékorzó kávészaküzletA termék megvásárolható webáruházunkban!

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!