Budapesten terjeszkedik a Coffeeheaven

Nyomtatás
hazánkban terjeszkedik a coffeeheaven kávézóláncMíg Romániában és Szlovákiában bezárja üzleteit a Coffeeheaven, nálunk azonban további kávézók nyitását tervezik. Hozzá hamarosan csatlakozhat a Starbucks is, mely első magyar üzlete a Váci utcában kap majd helyet - írja a Világgazdaság.

Kivonul Romániából és Szlovákiából a gyenge teljesítmény miatt, hazánkban azonban bővíti hálózatát a Coffeeheaven angol kávézólánc - a vezérigazgató elmondása szerint. Romániában az infrastrukturális hiányosságokban és a korrupcióban látták a dinamikus üzleti környezet kiépítésének gátját, míg Szlovákia esetében meglehetősen ingatagnak érezték az erős túlzással "szlovák csodának" nevezett gazdasági növekedést. Véleményük szerint a szlovák gazdaság túlságosan az autóiparra alapozott, amely sérülékennyé tette a piacot.

A Coffeeheaven nem rendelkezik hosszú történelemmel az előbb említett két piacon, Szlovákiában kettő, míg Romániában egy kávézót zártak be. Budapesten körülbelül másfél évvel ezelőtt debütált a láncolat, a Ferenciek terén és az Aréna Plázában található kávézójuk jelenleg, de a cég bővítést tervez. Ennek helyszíne a főváros marad, további két Coffeeheaven kávézó nyithat majd meg. A láncolat abban különbözik a többi hasonló jellegű kávézótól, hogy nem franchise-rendszerben, hanem közvetlenül üzemeltetett kávézókat nyit. A Coffeeheaven legnagyobb piaca Lengyelország, ahol összesen 54 kávézót üzemeltetnek.

Hamarosan megnyithatja első hazai üzletét a budapesti Váci utcában a Starbucks. Bukarestben tavaly nyitották első kávézójukat, azóta már három romániai egységet működtetnek, január végétől pedig Prágában is lehet a lánc kávéját inni. A cég más régióban már számos gyenge forgalmú üzletét bezárta: az elmúlt három hónapban 97 százalékkal zuhant a nyeresége, mivel csökkent a kávé iránti kereslet. A régiónkban azonban, úgy tűnik, továbbra is lehetőséget látnak.

Forrás: Portfolio