KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kapucziner Kávémanufaktúra áprilisi ajánlatai

Kedves Kávérajongó! Bár az április idén is bolondos, szerencsére a kávés világ több pozitívummal is szolgál nekünk. Információnk szerint az idei szüretek minőségben ugyanis kiválóak. Emelett a kutatók kitartó munkájának eredményeként sorra jelennek meg az új, továbbfejlesztett kávé hibridek. Ezek közül már elérhetőek a Kapucziner kínálatában a csodálatos ízvilágú Papayo fajta, illetve Nicaraguából a H1 hibrid. A kávék fejlődése mellett örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy műszerparkunk egy új eszközzel, egész pontosan egy vízaktivitás mérővel gazdagodott. Ennek segítségével a teszt kávéminták közül könnyebben ki tudjuk választani nektek a legkiválóbb pörkölésre érdemes kávékat.

Amikor zöld kávét vásárolunk, előtte mindig tájékozódunk az érintett farmerek kávé iránti szenvedélyéről. Tapasztalatunk szerint a szenvedélyes emberek elvégzik a szükséges munkát, hogy minden csésze kávé különleges élmény legyen. A frissen készített kávé íze és aromája elmesél egy történetet az eredetről és az élmény mögött meghúzódó emberekről. Nagyon örülünk, hogy ajánlani tudjuk vásárlóinknak például a Hernandez család csodálatos kávéját a Santa Cristina Farmról. Említhetnénk ugyanitt a Kolumbiai Cafe Granja La Esperanza farmot vagy Braziliából a Serra Negra farmot Luiz Borges irányításával, illetve az összes Cup Of Excellence győztes kávét termelő farmot. Büszkék vagyunk, hogy COE győztes kávékból álló kínálatunk Európában is egyedülálló, így ti is bátran válogathattok a legkiválóbb tételekből.

Kellemes kávézást kívánunk!

Brazil Serra Negra


Brazil Sitio Serra NegraBrazil - Sitio Serra Negra Microlot 250g - 2.400 Ft
Új arabica specialty kávé

Ez a kávé lédús papaya jegyekkel és virágos jázmin utóízzel. Campestre egy kis város, ahol az éghajlat az enyhe időjárás és a tengerszint feletti magasság miatt kedvező a jó minőségű kávé előállításához. Luis Borges nagyszülei elültették első kávéfájukat, és nemzedékről nemzedékre továbbadták őket. Gyerekkora óta Luis apjától tanulta a kávé termesztésének és feldolgozásának művészetét. Cooxupé agronómusainak segítségével javítani tudta munkafolyamatait a talajelemzés felülvizsgálatával és az egyes növények egészségének biztosításával, hogy jobb minőségű kávét állítson elő. A "Serra Negra", ami azt jelenti, hogy "Fekete-hegy", olyan név, amely a gazdaság szomszédságából származik. A mostani kávé egy microlot tétel a friss szüretből.

Tovább a termékhez...


jubileum blend kave keverek 038Kapucziner Modica Blend - 250g - 2.800 Ft helyett 2.000 Ft
Új arabica specialty kávé blend

Bizonyára Ti is jártatok úgy hogy ittatok egy nagyon finom kávét és ízvilágát évek múltán is kerested. Így voltam Sziciliában egy igazi barokk városban, ahol tőlük teljesen szokatlan nem sötét pörkölésű és különleges muskotályos ízvilágú kávét kóstolhattam. Azóta kísérletezgettem és most bátran ajánlom a kávé ínyenceknek is. 100% single origin arabica minőségi gourmet kávé keverék, azaz blend. Tejcsokoládé színű, egységes pörkölésű kávébabok alkotják. A kávé lefolyása szép, a kávé krém állaga és olajossága jó, mintázódásra hajlamos. Espresso és ristretto készítéséhez ajánljuk elsősorban, de természetesen nem kizárólag.

Tovább a termékhez...


kapucziner modica blend kavebabokTESZT: Kapucziner Modica Blend
Kávékorzó.hu független kóstoló és teszt

Újdonságunkat a Kapucziner Modica blendet a Kávékorzó.hu szakértő csapata már le is tesztelte és nagy örömünkre nagyon jó értékelést kapott. Amennyiben kíváncsiak vagytok a részletekre már olvashatjátok is a részletes értékeléseket.

Tovább a teszthez...


el salvador santa cristinaEl Salvador - Santa Cristina farm - 250g - 2.400 Ft helyett 2.000 Ft
Akciós termékek

El Salvador Közép-Amerikában található, a világ talán legízgazdagabb kávéi teremnek ezen a vidéken. Ezt a Bourbone Sarchimor fajtájú kávét szüret és feldolgozás után közvetlenül a kávéfarmról szereztük be. A Santa Cristina farm az ország központi régiójában, egy gyönyörű fekvésű tó közelében található. Ez a specialty minősítésű, "honey" feldolgozású kávé alapvetően nagyon édes, mindemellett trópusi gyümölcsös ízjegyeket is hordoz.

Tovább a termékhez...

Megnézem az aktuális akciókat...


tamper alátétJoe Frex - szilikon tamper alátét - 3.800 Ft
Kávés eszközök

Az espresso készítésének egyik alapvető kelléke a megfelelően választott tamper, azaz tömörítő. A Joe Frex márkájú tamper alátét megfelelően stabil felületet biztosít a kávé tömörítéséhez ezáltal kiváló kiegészítője az otthoni kávékészítésnek. A fekete matt szilikon lap szélén peremmel csúszásmentes felületet ad és megvédi a pultot vagy konyhaasztalunk szélét.

Tovább a termékhez...

Megnézem az összes barista eszközt...


coffee varietyBLOG: A legkiválóbb kávéfajták rendszerezése
Érdekességek

Rengeteg kávéfajta létezik a világban, annyira nagy a sokszínűség, hogy bizonyos kávékat csak számoznak. Ez abból adódik, hogy a kávékat megpróbálják valamilyen tulajdonságuk alapján szelektálni és rengeteg hibrid létezik.

Itt olvashattok az újonnan megjelent fajtákról, mint a H1 hibridek, vagy a Papayo.
Elolvasom...