KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Bemutatjuk a Sage Food Cycler elektromos komposztálót

Megszokhattátok, hogy nálunk csak szorosan a kávézáshoz kapcsolódó cikkeket olvashattok, de egy-egy ritka esetben azért szoktunk kivételt tenni. Ez az eset is ilyen, ráadásul, ha úgy nézzük, akkor akár a kávézáshoz is kapcsolódhat, mivel kávézaccot is beletehetjük. A környezet védelme, és a hulladékcsökkentés nekünk is szívügyünk, és fontosnak tartjuk, hogy minél szélesebb körben gondolják így mások is. Ez az apropója annak, hogy bemutassuk a Sage által megalkotott FoddyCycler készüléket, ami egy otthoni elektromos komposztáló berendezés.

Így már a panellakásokban élők is tudnak komposztot készíteni, ezzel is csökkentve a szemétbe kerülő hulladék mennyiségét, ami egy átlagos magyar állampolgár esetében durván 65kg élelmiszert jelent.
A Sage Food Cycler elektromos komposztáló különféle élelmiszer-hulladékokat dolgoz fel, és akár 80%-kal csökkenti azok térfogatát, a feldolgozott nyersanyagok típusától függően. 2 liter szerves hulladékból szárítás és őrlő funkciók után, körülbelül 0,34 l ökológiai EcoChips szubsztrátot hoz létre, amely tovább használható műtrágyaként. Ez az anyag légmentesen záródó edényben legfeljebb 1 évig tárolható.

SAGE SWR550 komposztalo
A Food Cycler szerves élelmiszermaradékok széles skáláját képes feldolgozni, beleértve például a húst vagy a tojáshéjat. A komposztáló működése rendkívül csendes, az energiafogyasztása is alacsony, a különböző szagokat két szénszűrő szünteti meg. Az beépített érzékelők szabályozzák a rendszert és a feldolgozás egyes szakaszainak idejét. A kicsomagolás, a szűrők beszerelése és az elektromos hálózatra történő csatlakoztatás után a Food Cycler™ már használható is.


Mire képes ez a kis szerkezet?

  • A hulladékmennyiségének akár 80%-os csökkentése, a nyersanyagok típusától függően
  • Az automata program 2 liter élelmiszerhulladékot szárít és őröl egy ciklus alatt
  • Különféle ételmaradékok feldolgozása - gyümölcsökből és zöldségekből, héjból, kisebb magokból, húsból, tejtermékekből, halcsontokból és puhatestűekből, kenyérből és keményítőből ésszerű mennyiségben, kávézaccból, tojáshéjból, csontmentes állateledelből
  • Kettős cserélhető szénszűrő
  • Kivehető hulladéktároló vödör szagtalanító fedéllel, beépített szűrővel
  • A vödör mosogatógépben mosható
  • Könnyen használható - Egygombos vezérlés
  • Háromlépcsős hulladékkezelési folyamat - szárítás, őrlés és hűtés
  • Szűrőcsere jelző