Bemutatjuk a Sage Food Cycler elektromos komposztálót

Nyomtatás
Megszokhattátok, hogy nálunk csak szorosan a kávézáshoz kapcsolódó cikkeket olvashattok, de egy-egy ritka esetben azért szoktunk kivételt tenni. Ez az eset is ilyen, ráadásul, ha úgy nézzük, akkor akár a kávézáshoz is kapcsolódhat, mivel kávézaccot is beletehetjük. A környezet védelme, és a hulladékcsökkentés nekünk is szívügyünk, és fontosnak tartjuk, hogy minél szélesebb körben gondolják így mások is. Ez az apropója annak, hogy bemutassuk a Sage által megalkotott FoddyCycler készüléket, ami egy otthoni elektromos komposztáló berendezés.

Így már a panellakásokban élők is tudnak komposztot készíteni, ezzel is csökkentve a szemétbe kerülő hulladék mennyiségét, ami egy átlagos magyar állampolgár esetében durván 65kg élelmiszert jelent.
A Sage Food Cycler elektromos komposztáló különféle élelmiszer-hulladékokat dolgoz fel, és akár 80%-kal csökkenti azok térfogatát, a feldolgozott nyersanyagok típusától függően. 2 liter szerves hulladékból szárítás és őrlő funkciók után, körülbelül 0,34 l ökológiai EcoChips szubsztrátot hoz létre, amely tovább használható műtrágyaként. Ez az anyag légmentesen záródó edényben legfeljebb 1 évig tárolható.

SAGE SWR550 komposztalo
A Food Cycler szerves élelmiszermaradékok széles skáláját képes feldolgozni, beleértve például a húst vagy a tojáshéjat. A komposztáló működése rendkívül csendes, az energiafogyasztása is alacsony, a különböző szagokat két szénszűrő szünteti meg. Az beépített érzékelők szabályozzák a rendszert és a feldolgozás egyes szakaszainak idejét. A kicsomagolás, a szűrők beszerelése és az elektromos hálózatra történő csatlakoztatás után a Food Cycler™ már használható is.


Mire képes ez a kis szerkezet?