KávéBár Bazár 2022 – ismét kávéillat lepi el a Millenárist

Nyomtatás
Egy év kihagyás után, április 9-10-én ismét a Millenárison zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizenkettedik KávéBár Bazár. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak harminc kiállító termékeiből.

A világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülnek az espressók, filterkávék és különféle tejes italok. Egyre több standon lehet prémium kávékapszulákat is kipróbálni, sőt, forradalminak számító tejhabosítógépet is tesztelhet most a közönség. A kávés szakma színe-java felvonul az eseményen, és olyan exkluzív kávégépek is felbukkannak a standokon, melyek ára a középkategóriás autókéval vetekszik.

Kávék, borok és báritalok a világ legjobb területeiről
Spanyolországból és Belgiumból is érkezik nyerskávé-kereskedő, különleges arabica és fine robusta cuppingokkal készülve a kávérajongóknak. A kávé jövője, a hazai piac helyzete, a nemzetközi trendek és a válsághelyzetek kezelése is a szakmai kerekasztal-beszélgetések fontos kérdései közé tartoznak majd. A kávék mellett borok, báritalok és rengeteg program is vár a látogatókra. Hazai és külföldi borászatok termékei, prémium párlatok, koktélok és sörök kortyolgatása is a belépőbe tartozik Budapest legnagyobb kávébárjában. Az ingyenes kóstolók mellett pedig számos izgalmas tételt lehet megvásárolni az új-zélandi sauvignon blanc-ok, argentin malbecek, vagy olasz primitivók választékából. A hidratálás mindig fontos egy ilyen eseményen, ezért a tisztított víz szintén grátisz szolgáltatás a Bazáron. A szervezők évek óta igyekeznek környezettudatos megoldásokat alkalmazni, így idén ismét a Boomerang Cupshare újrahasznosított kávéspoharait kapja minden vendég érkezéskor a karszalagja mellé.

A kóstolás mellett versenyek és mesterkurzusok a hétvégén
A két nap során számos kísérőesemény zajlik a Millenáris csupaüveg D csarnokában. Szombaton rendezik a filterkávésok országos versenyét, a Brew Blend Challenge bajnokságot, valamint vezetett kóstolókat és szakmai workshopokat is találunk a programválasztékban. Téma lesz például a bean to bar csokoládék világa, ahol a terroir éppúgy fontos, mint a borok esetében – és ebből szó szerint is ízelítőt kapunk. De megismerkedhetünk a legújabb sörpiaci trendekkel – persze pohárral a kézben, akárcsak az új-zélandi borvilág néhány kiemelt szereplőjével, vasárnap pedig japán és kínai zöld teák kóstolója lesz a MeetUp teremben. A kávéínyencek számára pedig kihagyhatatlan cuppingokkal indul a vasárnap, utána lazításként KávéBár Rum Session zajlik előadásokkal és természetesen kóstolókkal. A kiállítói standoknál szintén szerveződnek programok, lesz például hagyományos etióp kávékészítési ceremónia mindkét napon, pálinkák és ginek bemutatója, valamint számos akcióval is készülnek a cégek azoknak, akik bevásárolnának otthonra.

press verseny

A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény 10:00-18:00 között tart nyitva, s az indusztriális csarnok tereit betölti majd a kávéillat. A bejárat mellett kávé piaggio és frissítő espresso tonik fogadja a látogatókat. Az esemény karszalagjával lehet ingyenesen kóstolgatni a standoknál, és jó idő esetén érdemes kávé-piknikezni a Budapest egyik legjobb parkjában. Érdemes elővételben megvenni a belépőt szombatig, és két koktél áráért korlátlanul tesztelni a KávéBár-világ ínyencségeit április második hétvégéjén.

KIÁLLÍTÓK:
KÁVÉ: ALPRO, Awaken, BÁNYAI, Caffé Diemme, Coffee Lenoa, Cracker Jack Coffee Roasters, Ethicoffee, Goosebumps, Impresso Coffee Lab, Kávétársaság, KTRL coffee roastery, La Marzocco, Molnár Barista Coffee, MYPOD, Roastopus, Sanremo Coffee Machines, Steamhouse, Sucafina, Xorxios

BOR/PÁRLAT
AB OVO, Agárdi Bar, Eldorado- Koktélbolt, Final Cocktail, Liquid Gold Bar

GASZTRO
Chococard, Stelázsi, Va Bene Pizza

VÍZ/ALKOHOLMENTES ITALOK
BWT Hungária, Mayer Szörp, Dilmah Tea, D&B-BigBen Teaház

ESZKÖZ
Boomerang Cupshare, PlaccON

További információk: www.kavebar.hu
az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/3142907235981111