Lisztes: a kávézó tartja el a családomat

Nyomtatás
Lisztes Krisztián kávézójaMár nem haragszik az őt megsértő Erős Károlyra Lisztes Krisztián. A REAC futballistája azt mondja, az ilyen dolgokat jobb házon belül intézni. Lisztes ugyan még nem készül a visszavonulásra, de tudja, hogy a civil életben más megélhetést kell biztosítania családjának. Ezért fontos számára az a kávézó, amelyet feleségével üzemeltetnek.
Lisztes Krisztián tartja magát ahhoz, hogy csapattársáról akkor sem hajlandó rosszat mondani, ha történetesen a másik a nagy nyilvánosság előtt sértette meg. Mint arról a Bors is beszámolt, egy hónappal ezelőtt a REAC csapatkapitánya, Erős Károly két játékostársát, Lisztest és Balaskó Ivánt is megvádolta azzal, hogy képtelenek segíteni az együttesnek, mi több, azt is felvetette, hogyha valakinek nem megy, érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy befejezze a pályafutását. Azóta viszont elsimultak a hullámok Rákospalotán, s bár a sárga-kékek az őszi szezont az utolsó helyen zárták az NB I-ben, a 15. fordulóban vendégként legyőzték a bajnok MTK-t, ami lendületet adhat a tavaszi folytatásra. – Erős Karcsival már akkor megbeszéltem a történteket – mondta a korábbi válogatott.

– Csak azt szeretném, ha a REAC az én segítségemmel is kikászálódna a gödörből, és a tavasszal kiharcoljuk a bentmaradást. Ami engem illet, a gyengébb szereplésünk ellenére jól érzem magam Palotán. Élveztem a futballt, és főként azt, hogy bebizonyítottam: nem kell engem leírni. A 32 éves, súlyos sérülésből felépült Lisztes azt sem tartja kizártnak, hogy ha a tavasszal remek szezont produkál a REAC-ban, akár még egyszer kipróbálja magát külföldön. Ha nem, akkor előbb-utóbb edző lesz.
– Nem tudom, mit hoz a jövő, de azért ennyi idősen már a családjára is gondol az ember. A két gyerek miatt már nem lenne szerencsés messzire költöznünk, arról nem beszélve, hogy a civil életemre felkészülve egy kávéházat üzemeltetünk a feleségemmel, és a futball mellett ez is leköti az időmet. Az elegáns újpesti kávéházat hat évvel ezelőtt vásárolta meg Lisztes abból a pénzből, amit Bundesliga-játékosként keresett és tett félre. A vállalkozása biztosítja a családja megélhetését, hiszen a REAC-nál nem kap fizetést. – Az üzleti ügyeket leginkább a feleségem intézi, de azért én is besegítek, ha kell. Például remek kávét tudok főzni.

Forrás: Borsonline