KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kapucziner Kávémanufaktúra januári akciói 2023

A Kapucziner számára a 2023-as év különlegesnek számít. Az idei évben ünnepeljük, hogy a rendszerváltás után elsőként, 30 évvel ezelőtt, első kézműves pörkölőként megkezdtük tevékenységünket. Az elmúlt 30 évben nagyon sokat változott pozitív irányban a hazai kávé kultúra és az ezt övező közösség. A Kapucziner ehhez azzal igyekezett hozzájárulni, hogy különleges minőségű specialty arabica kávékat hozott el a világ legjobb termőterületeiről és az évek folyamán egyre inkább bővítette kínálatát, hogy minél többen megtalálják a kedvencüket, ami miatt érdemes reggel vidáman ébredni, barátokat hívni, rokonokat kóstolásra ösztönözni.

Igazán büszkék vagyunk erre az Európában is egyedülálló kínálatunkra, amit szeretnénk megtartani és ha módunk van rá, tovább bővíteni. Eddigi utazásunk során kiváló társra leltünk bennetek, tartsatok velünk ebben a jubileumi évben is!

Peru Finca Santa RosaÚJ ARABICA SPECIALTY KÁVÉ
Peru - Finca Santa Rosa
A Santa Rosa Farmot 1927-ben osztrák-német gyarmatosítók alapították Pozuzo városából. A név az alapítókat dalaival és táncaival meglepő madárról, a kék-fehér fecskéből adódik, amelyet fehér melle és kék háta miatt gyakran Santa Rositának hívnak. A menedzsmentnek és Jose Yohann Contreras elkötelezettségének köszönhetően, akinek néhány év alatt sikerült javítania a folyamatokat a farmon, és számos díjat söpört be, a farm kávéja a legjobbak közé került, nem csak Perui viszonylatban, hanem a nemzetközi piacon is.

Csésze profilja selymes kávét idéz csokoládé és karamell jegyekkel, aszalt gyümölcsök finom utóízével.

250g - 2.950 Ft
Tovább a termékhez

Etiop Guji TabaÚJ ARABICA SPECIALTY KÁVÉ
Etióp - Guji Grade 1 Taba
Ez a kávé a Tabu Burka mosóállomásról származik, amely a dél-etiópiai Guji régió kis közösségében található. Mr. Tadesse harmadik generációs kávégazdálkodó, aki Guji-szerte nagyon jól ismert.

A Tabu Burka ideális a kiváló minőségű kávé előállításához: a mikroklíma, a kedvező csapadék, a fiatal cserjék, az egyedülálló talaj és a tengerszint feletti magasság (1900 m) a legjobb feltételeket kínálja a kiváló kávéhoz.

Csésze profilját a tipikus természetes feldolgozású kávé jellemzi, krémes testtel, piros bogyós gyümölcsökkel, étcsokoládéval és aszalt gyümölcsök édességével.

250g - 3.200 Ft
Tovább a termékhez


Kapucziner top blendJANUÁRI AKCIÓK!
Kapucziner TOP blend
Kávépörkölő mesterünk úgy állította össze ennek a blendnek a receptjét, hogy a világ minden tájáról érkező kiváló arabica kávék harmonikus egészet alkossanak. A kizárólag CUP of excellence győztes kávékból álló blend így világ körüli útra invitálja Önöket: Brazíliától Guatemala, Honduras, Costa Rica, Burundi érintésével egészen Etiópiáig tart utunk.

Mivel a blendet magaslati arabica kávék alkotják, koffein tartalma alacsony, 0,7 %. A belőle készített eszpresszó hihetetlenül aromás, testes. Összetett ízvilágú, alapvetően édes kávé, étcsokoládé, mandula, valamint bogyós gyümölcsök jellemzik.

250g - 2.400 Ft 3.000 Ft helyett
Tovább a termékhez

martinique arabica kaveJANUÁRI AKCIÓK!
Martinique - Bourbon
A kávé történetének egyik legizgalmasabb állomása épp Martinique szigetéhez kapcsolódik. Egy elszánt francia tiszt Gabriel de Clieu 1723-ban Franciaországból hajóval vitt a karib-szigeti gyarmatra egy kávécserjét. Az út során sok nehézséggel, még kalóztámadással is megküzdöttek, végül elültette a féltve őrzött kávécserjét Martinique szigetén. Innen indult aztán tovább a kávé Közép-Amerikába és hódította meg Dél-Amerikát is.

A Martinique szigetéről érkező arabica kávénk bourbon fajtájú. Igazi édes, tejcsokoládés ízvilágú kávé készíthető belőle.

Ajánljuk eszpresszó és tejes kávé készítéséhez egyaránt.

250g - 2.800 Ft 3.550 Ft helyett
Tovább a termékhez

Nicaragua el diamanteJANUÁRI AKCIÓK!
Nicaragua - El Diamante - Red Honey
Don Francisco és Blanca Nieve nagyon magasan élnek a nicaraguai Jinotega hegyei között. Kivételes minőségű kávét készítenek, és farmjaik egy részét természetes, erdei állapotukban hagyják, hogy megvédjék a felszínre bugyborékoló forrásvizet.

Olyan magasan vannak, hogy a kávéjukat az ország többi kávéja után teljes két hónappal takarítják be a hidegebb éghajlat és a gazdaságuk mikroklímájának megnövekedett felhőtakarója miatt. A kávébab lassú érése lehetővé teszi, hogy több tápanyagot gyűjtsön össze, így összetettebb ízjegyeket hoznak létre a csészében.

250g - 2.950 Ft 3.950 Ft helyett
Tovább a termékhez


guatemala5BLOG
A világ legjobb kávéi - 2. rész: Guatemala Finca El Injerto
Blog rovatunkból ajánljuk most a Világ legjobb kávéi sorozatunkat, melyben egy Guatemalából érkező különlegeséget emeltünk ki.

Kedvet éreztek, hogy megosszátok kedvenc kávéitokat? Küldjétek el nekünk egy blog bejegyzés vázlatával és mi szívesen közzé tesszük. Addig is jó kávézást!

Tovább a blogba