Vidéken nyit új kávézókat a McCafé

Nyomtatás
vidéken is terjeszkedik a mccaféA negatív gazdasági hatások ellenére 2008-ban 20 százalékkal nőtt az országszerte már több mint 25 egységből álló McCafé-hálózat forgalma. 2009-ben folytatódik a hálózatbővítés, a legnagyobb hazai kávézólánc jövőre 8-10 új egységgel bővül.

Idén ősszel már 25-re bővült a McCafé hálózat egységeinek száma. A Magyarországon 2003 óta jelen lévő McCafék a kávézókkal bővített McDonald’s éttermek összforgalmának átlagosan hét százalékát adják, azonban a legsikeresebbek már elérik az éttermek forgalmának 20-25 százalékát, áll a társaság közleményében.

A magyarok töretlen kávézási kedvéről árulkodik, hogy 2008 első 10 hónapjában 11 tonna, azaz mintegy 841 142 csésze kávét fogyasztottak el a McCafé vendégei. Az első egység megnyitása óta összesen 3,1 millió csésze kávét és kétmillió szelet süteményt szolgáltak fel a 3,6 millió vendégnek.

A vállalat jelenleg - egy egység kivételével - shop-in-shop rendszerben bővíti a McCafé láncot, azaz a gyorskiszolgáló éttermek részeként üzemelteti a kávézókat. A nagy nemzetközi kávézóláncok közül egyedül a McCafé terjeszkedik a fővároson kívül is intenzíven. Jelenleg kilenc vidéki McDonald’s-ban üzemel kávézó.

„2009-ben tovább növeljük éttermeink, és ezzel együtt kávézóink számát. A közeljövőben megnyílik Magyarországon a századik McDonald’s. Arra törekszünk, hogy a kávéházi kínálatunk ugyanúgy országosan elérhető legyen, mint a McDonald’s ételek” – mondta Radek Janalík, a magyarországi cég ügyvezető igazgatója.

Forrás: MTI