KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A dohányfüstmentes kávéházakat és éttermeket támogatja az ötödik kerület

dohányfüstmentes kávéházA helyi építményadó 50 százalékának megfelelő összeggel támogatja az V. kerületi önkormányzat azokat a kávéházakat és éttermeket, amelyek 2009-ben vállalják, hogy teljesen dohányfüstmentesen működnek - közölte Rogán Antal (Fidesz) polgármester közleményében.

A polgármester közlése szerint a kerületben az építményadó 550 forint négyzetméterenként. Ennek felét térírti vissza az önkormányzat az adó befizetése után.

Rogán Antal bejelentette azt is, hogy a helyi képviselő-testület tagjai és az önkormányzat vezetői a 2009. évben lemondanak egyhavi illetményükről.

Az Országgyűlés 1999-ben törvényt hozott a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól. A jogszabály jelentősen korlátozza a dohányzást a munkahelyeken, és szűk keretek közé szorítja a cigarettatermékek reklámozását, a vendéglőkben pedig külön helyiséget kell biztosítani a nem dohányzóknak. 2005 decemberében az Országgyűlés módosította a nemdohányzók védelméről szóló törvényt: az egészségügyi és oktatási intézményekben egyáltalán nem lehet már rágyújtani, tehát megszűntek a dohányzásra kijelölt helyek az épületekben.

Forrás: Stop