KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Művész Kávézó - Kecskemét, Rákóczi út 16.

művész kávézó kecskemétKecskemét belvárosának egykor szebb napokat látott része a Rákóczi út. Sajnos manapság jobbára már csak a hivatali ügyintézés maradt a hajdani pezsgő életből. A város nemrégiben elkezdett terveket szövögetni a környék újjáélesztésére, talán ennek hatására nyitott meg itt a Művész Kávézó –mintegy első fecskeként– még a konkrét fejlesztési tervek megszületése előtt.

művész kávézó galériaA kávézó portálja retró hangulatban fest, belépve marad a cégtábla színvilága, de a berendezés már egyszerre idézi a múlt- és a jelen század elejének hangulatát. Diszkrét, halk zene szól, már első benyomásra hangulatos és otthonos, jó itt lenni. Az asztalok és székek megfelelő méretűek, kényelmesen elférni. Minden asztalon igényes kivitelű itallapok várják a vendéget. Az óriási belmagasság lehetővé tette egy galéria kialakítását is. A nyári időszakban ki lehet ülni az utcán kialakított mini-teraszra. Alul egy TV, hatalmas képernyővel, még kintről is követhető a műsor, az olimpia idején biztosan sokan örültek neki. A kávézó nem véletlenül viseli nevét, a falakon festő- és fotóművészek időszaki kiállításait lehet megtekinteni, és a Forrás folyóirat is tartott már itt nagy sikerű irodalmi estet. Az igazi kávéházi hangulathoz hozzátartozik az olvasás, a kihelyezett tartókból folyóiratokat, újságokat lehet „kölcsönözni”.


A felszolgálásról

művész kávéház kecskemétA felszolgálás mosolygós hangulatú, gyors, udvarias. A barista egyszemélyben a felszolgáló. Mindkét látogatásom alkalmával részletesen megbeszéltük, mit hogyan szeretnénk, külön kitérve arra is, hogy kávéhoz hozzanak-e tejet vagy tejszínt, illetve a kapucsínót hogyan kérjük /a ráhintett kakaóport a barátom kérte/. Az eszpresszóhoz kis pohárka szóda is jár. Külön plusz pont, hogy kérésre kiváló minőségű édesítőszert hoznak. A szakértelem már inkább személy-függőnek tűnik. Első alkalommal nagyobb hozzáértést tapasztaltam, ekkor a barista hölgy frissen darálta, és enyhén tömörítette a kávét. Nem elégségesen, mert akkor kb. 35-40 ml mennyiség érkezett. Egy későbbi alkalommal a másik barista hölgy a daráló adagolójából készítette a kávét, tömörítésről ekkor nemigen lehetett szó, meg is lett jó 40 ml-nyi végeredmény. A kapucsínóhoz a tejhabot túlhevítette, majd kanalazta öntés helyett. Kissé több tej került bele az ideálisnál, és a túlhevítés miatt forró is lett, néhány percet várni kellett, hogy fogyasztható legyen.


művész kávézó corso verona kávéA felszolgált kávéról

A Művész Kávézó Corso Verona kávéból dolgozik. Sajnos ipari géppel sem lehet vele csodákat művelni. Krém annyi sem volt, hogy összefüggő felületet alkosson. A kávé savanykás-kesernyés ízű, a kettő között semmilyen átmenet, testessége nincs, leginkább az instant kávékra emlékeztet. Cappuccinóként sem nyújtott különöset, bár a tej lehet, hogy javít rajta valamit.

Árak
A kávézó árai méltányosnak mondhatóak, egy eszpresszó, egy kapucsinó és egy kis üveg light kóla 720 Ft-ba került.

Összegzés
Aki kávéélményt keres, annak sajnos nem ajánlom a helyet, a Corso Verona valóban úgy tűnik, hogy alkalmatlan eszpresszónak. De. Ha a kávé nem fontos, akkor nagyon kellemesen el lehet tölteni itt az időt. Nemcsak kávé-alapú italok, hanem teák, borok, koktélok is kaphatók, valamint a város egyik nevesebb cukrászműhelyéből édességek is. Kiválóan alkalmas hely egy baráti beszélgetésre, akár randevúra is, de akkor is, ha épp van egy szabad fél óránk a környéken, amit nem tudunk másképp jól. Érdemes betérni a rendezvények, a kiállított fotók vagy festmények kedvéért is. Szemlátomást örültek neki, amikor rákérdeztünk, a barista hölgy azonnal fel is kapcsolta nekünk a megvilágítást. Nem hiányzik sok, szinte minden adott, a város egyik legjobb kávézója lehetne: csak le kellene cserélni a kávét, és a baristáknak egy kis szakmai továbbképzést adni.

Művész Kávézó
Kecskemét, Rákóczi út 16.
Nyitva tartás: hétfő-szombat 8-21h

Pontozás:

művész kávézó kecskemét1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Lorien
5 1 4 3 5 18


Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!