8 millió forintos kávéscsésze a reggeli mellé

Nyomtatás
kpm berlin kerámia manufaktúraNem adja éppenséggel jutányos áron egyik ékszerszerű luxustermékét a német KPM Berlin. A porcelánmanufaktúra a 24 karátos arannyal futtatott, gyémánttal díszített kávéscsészéjét és a hozzá tartozó csészealjat 30 ezer euróért, vagyis 8,4 millió forintért, limitált példányszámban kínálja.

A német porcelán manufaktúrák termékeinek származása szinte garanciát jelent a minőségre. Az 1763-ban, a porosz uralkodó által alapított luxusmárka, a KPM Berlin (Königliche Porzellanmanufaktur, vagyis Királyi Porcelánmanufaktúra) az első osztályú minőséget igyekszik az elegáns, fényűző külsővel ötvözni, ami egy limitált szériában készülő kávés szettjük esetében tökéletesen sikerült. A 24 karátos arannyal futtatott bögrével és a hozzá tartozó csészealjjal az Ambiente 2008 szakvásáron is találkozhatott a világ legnagyobb, használati tárgyakkal és lakberendezéssel foglalkozó kiállítására látogató.
az orosz vevők imádják

A porcelánkedvelők a különleges együttest meglehetősen nagy anyagi ráfordítás árán szerezhetik be, kereken 30 ezer eurót, azaz 8,4 millió forintot kér ugyanis érte a KPM Berlin. Ezért az összegért nem csak a német királyi porcelánmanufaktúra legfinomabb porcelánból készült csészéjéből kortyolhatjuk a kávénkat, hanem egyszersmind otthonunk egyik fő ékszereként is tekinthetünk a bögrére. Az összesen 88 példányban készülő KPM Berlin terméket ugyanis gyémánttal díszítetten kapjuk készhez. Az arany és kobaltkék színben pompázó kávés szett gyártója ma a világ egyik legmagasabban pozicionált luxusmárkája. Európa időrendileg harmadik porcelánmanufaktúrája, amely manapság az orosz milliomos-milliárdos réteg egyik nagy kedvence, akiknek külön orosz nyelvű kiadványokkal és a cári étkészlet felújításával kedveskedik a cég.

Forrás: Deluxe