Több millió robbanásveszélyes Senseo kávéfőzőt hív vissza a Philips

Nyomtatás
senseo kávéfőző a robbanásveszélyes?A Philips ma 59 millió eurós veszteséget jelentett be az első negyedévre. A holland cég egyúttal közölte: több millió, az Egyesült Államokban, Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban és Németországban értékesített Senseo kávéfőzőt hív vissza, mivel azok veszélyesek lehetnek.
A Philips 30 millió eurós keretet különített el a hibás Senseo kávéfőzők javítására, mivel azok – idézi a cég közlését az AP – bizonyos körülmények között felrobbanhatnak, bár ennek az esélye a Philips szerint egy a hárommillióhoz.

Arent Jan Hesselink szóvivő tájékoztatása szerint a 2006 és 2008 között az említett országokban eladott kávéfőzők esetében a vízkőképződés és a kávé átszűrésekor keletkező hirtelen nyomásváltozás robbanást idézhet elő.

A vállalat a mai közlés szerint elsősorban a fogyasztói elektronika terén teljesített gyengén: 25 százalékos csökkenést könyvelt el az első negyedévben. Szintén jelentős, 19 százalékos visszaesést tapasztaltak a világítástechnikai ágazatban, míg az egészségügyi ágazat csak kisebb, 2 százalékos mínuszt szenvedett el. Gerard Kleisterlee vezérigazgató szerint a Philips nem számít javulásra a második negyedévben sem.

A Philips Hungary Corporate Communications Managere a cikkhez a következő kiegészítés hozzáfűzését kérte:

"a Senseo kávéfőzők nem robbannak fel, hanem ritkán, ha a szélsőséges vízkőlerakódás ÉS a berendezés elektromos hibája együtt jelentkezik, akkor a megnövekvő nyomás a berendezés hirtelen szétválásához vezethet, melynek következtében a kiáramló gőz, a kihulló vagy szabaddá váló alkatrészek esetlegesen sérülést okozhatnak. A meghibásodás kockázata meglehetősen alacsony: kevesebb, mint három az egymillióhoz. Az érintett országok között van Magyarország is."

Forrás: VGO