Kávézzon Ön is egy Andrássy úti villában!

Nyomtatás
hősők tere caféBizonyára feltűnt a budapesti közönségnek, hogy bezárt a Gloria Jean’s Coffees lánc három fővárosi üzlete. A Teréz körúti kávézóra irdatlan pénzt költöttek, majd néhány hónap múlva lehúzták a rolót.
Ősszel hogy örültünk, mert ha más nem, akkor ezek a take away kávézók valamit emelnek a gyros szagú körút presztizsén, de nincs mese, a körutat semmi nem menti meg. Viszont a Hősök terén nyílt Gloria Jean’s kísértetvillájába most új bérlő költözött, és Hősök Tere Cafe néven nyitotta meg a "régi-új" üzletet. lett 

A new baroque és minimál kiházasításából született enteriőr maradt, ugyanazok a tapéták, a csillárok, a kiszolgáló pult, ugyanaz az atmoszféra. Csak jobb lett mégis az egész. Először is magyar neve van a helynek, mely reflektál az épített környezetére is, és van kiszolgálás is, ami ugyebár egy kávéház esetében nem utolsó szempont. 

Nem papírpohárban kapjuk az Illy kávét, hanem csészében – ez is egy érv amellett, hogy meglátogassuk a helyet. Csak az maradt meg a Gloria Jean’s-ből ami jó volt, tehát az atmoszférikus hely, a vállalható enteriőr. És azt vitte el a cica, amitől minden kávéház hívő irtózott: a papírpohártól, és az önkiszolgálástól. Szóval, a Hősök Tere Cafe jól jött ki a válságból, a Szépművészetiben Hodlertől, Muchától hipnotizált kultúrturisták nyilvánvalóan felfedezik a helyet, tehát a  kávézó sikerre van ítélve.

A kávé is olcsóbb, mint a gloriás időkben, most 430 Ft a presszó, amely persze így is pofátlanul magas ár. Ugyanakkor, ha az ember dolgozni akar egy kávézóban, cikket, drámát, szakdolgozatot, bármit ír, nem utolsó szempont, hogy el tudjon úgymond vonulni. És erre a legalább 200 nm2-es, négy hatalmas szobában elterülő, terasszal is ellátott kávéházban van módja. 

A Hősök Tere Cafe tehát afféle kakukkfióka, az új kávémérés beköltözött egy már kialakított fészekbe, de egy szavunk nem lehet, úgymond trendi a hely, kifogástalan kivitelben, még annak idején az Amber Smith nevű cool british-pop banda is itt fotózkodott, mert tudták, hogy melyik az a tapéta, amelyik jól állt a Fred Perry pólóhoz. Talán csak a vászonból készült lámpaernyők esetlenek. Egy egy stukkós díszítésből lelógó kábel nem felemelő látvány, főleg, ha egy vászon csillárban végződik. Mi a rézcsillárok barátai vagyunk. De ne legyünk telhetetlenek: a Hősök Tere Cafe kávézó csak most nyitott ki. 

Forrás: Kúltúrpart