Frappé automatát dob piacra a Valdo Café

Nyomtatás
frappéautomataA kávéforgalmazó felmérése szerint van igény a görög származású jeges hosszúkávét készítő készülékekre. Új frappé gépeket vezet be a hazai piacra a Valdo Café . Az újonnan piacra került gépekkel 18 különböző ízesítésű frappé ital készíthető egyetlen gombnyomással.

A Valdo Café tapasztalatai alapján a gépből kapható frappé fogalma még többnyire ismeretlen hazánkban, bár nem számít már újdonságnak. 10 magyar emberből 8 még sohasem próbálta ki, annak ellenére, hogy legtöbbjük már hallott róla. Sok félreértés él a köztudatban ezzel kapcsolatban: van, aki turmix, van, aki jégkása és van, aki fagylaltos kávéra asszociál a frappé szó hallatán.

A wikipedia szerint a frappé instant kávéporból készül, egy kis tejporral és cukorral ízesített, mixerrel habosra kevert jéghideg hosszúkávé. Görögországban népszerű nyári hűsítő ital. Hosszúnyakú 3-4 dl-es pohárban, szívószállal és jégdarabokkal kínálják.

"Új gépünk piaci megjelenését, egy három hónapos szezonális tesztidőszak előzte meg, a tavalyi évben, amit 30 vendéglátó egységben bonyolítottunk. A teszt kiértékelése alapján úgy gondoljuk, hogy van létjogosultsága a frappé gépünknek hazánkban, hiszen a vendégek nyitottan fogadták és sokan rendszeres fogyasztókká váltak" - mondta Kaszás László, a Valdo Café ügyvezető igazgatója.

Az újonnan bevezetett gépek fejlett hűtőrendszerrel vannak felszerelve, mely a legmelegebb nyári napokon is biztosítja a gép problémamentes működését, a jéghideg frappé italok kiszolgálását. Magas fordulatú mixerek gondoskodnak az italporok megfelelő elkeveréséről, és a tej habosításáról. A beépített mosóprogramnak köszönhetően tisztán tartásuk egyszerű, viszonylag kis méretüknek köszönhetően alkalmasak pult mögötti elhelyezésre, valamint rendezvényeken is jól használhatok.

Forrás: Marketinginfo