Bikinis ázsiai pincérnő a kaliforniai kávézók új reklámfogása

Nyomtatás
topless kávézóA napokban valaki felgyújtotta azt az amerikai kávézót, ahol topless személyzet szolgálja ki a vendégeket. Bár a helyiek a jelek szerint vegyes érzelmekkel fogadták, a tulajdonos mindenképpen szeretné újra megnyitni üzletét. A kávé mellé felszolgált látványnő ötletével nem áll egyedül, Kaliforniában sorra nyílnak meg az olyan kávéházak, ahol csak bikinit és magas sarkú cipőt viselő ázsiai származású lányok szolgálnak fel.

Kaliforniában óriási sikernek örvendenek azok a kávézók, ahol alulöltözött, ázsiai származású pincérnők szolgálják ki a vendégeket - derült ki a USA Today tanulságos cikkéből. Natalie Nguyen, a Café Lu 36 éves tulajdonosa elmondta, az ilyen típusú kávézók közel két évtizeddel ezelőtt terjedtek el, vagyis akkor, amikor Saigon eleste után sok vietnami polgár elmenekült hazájából és Kaliforniában telepedett le. Ők pedig magukkal hozták a kávéimádatuk mellé kiváló üzleti érzéküket.

Virágzik az üzlet

A gazdasági válság ellenére a kávézók száma Kaliforniában folyamatosan nő, és Nguyen tudomása szerint csak Orange megyében körülbelül 50-60 ilyen vendéglátóipari egység van. Ő 16 évesen érkezett az Egyesült Államokba, 17 évesen már pincérnőként kereste a kenyerét, egy évvel később pedig megnyitotta saját üzletét, ahol a többi ilyen kávézóhoz hasonlóan nem szolgálnak fel ételt és alkoholt. Az egyik közeli Starbucks kávézó üzletvezetője, Ann Hsu nem tekint konkurenciaként az alulöltözött pincérnőket alkalmazó kávéházakra, hiszen teljesen más jellegű szolgáltatást nyújtanak, más a célközönség. Westminster, Santa Ana és Garden Grove városok rendőrsége szerint pedig nem érkezik számottevően sok panasz a kávézók miatt.

Tisztességes üzlet

A Cafe Di Vang II tulajdonosa, Dan Nguyen elmondta, a kávéjuk olyan erős, hogy egy-két adagnál többet senki nem tud meginni belőle, így maximum egy-két órát töltenek náluk a vendégek. Emellett úgy véli, hogy az a borravalóval megfejelt öt-tíz dollár igazán elfogadható ár a kávéért, hisz ezért az árért a vendégekkel szívesen cseverészik is a bikinis felszolgálószemélyzet. A pincérnők állítólag nagyon ritkán kapnak tisztességtelen ajánlatot, és általában kinevetik azokat a vendégeket, akik többet akarnak. „Csak kávéval szolgálhatunk, ez nem egy bordélyház. A férfiak tudják, hogy hol a határ" – állítja Tina Nguyen pincérnő. Hozzátette, természetesen a vendégek "mind nagyon nagylelkűek", amikor ki kell egyenlíteniük a számlájukat.

Daniel Nguyen lelkész személy szerint nem igazán kedveli ezeket a kávézókat, de úgy véli, a közösségnek nincs ellenvetése, hiszen pénzt hoznak. „Sajnálom a lányokat, amiért úgy érzik, hogy ezt kell tenniük. Ez nagyon illetlen" – tette hozzá magánvéleményét. Hoa-Nhien Vu, egy helyi blogger nagyjából egyetért a lelkésszel. Úgy véli, hogy a vietnami származású amerikaiak egyes generációira még jellemző a prűd szemlélet, de az üzleti életben ez már némi toleranciával párosul. „Találkoztam olyan emberekkel, akik be nem tennék a lábukat egy ilyen kávézóba, de nem ismerek egy olyat se, akit annyira zavarnának, hogy bezáratná őket" – nyilatkozta Vu. Egy-két lány mindenesetre még mindig nem mondta el szüleinek, hogy pontosan mivel is foglalkozik. „Eleinte nem mertem nekik elárulni, hogy mivel keresem a kenyerem. A vietnami szülők többsége nagyon szigorú" – mondta a 21 éves Natalie Tran, aki három éve dolgozik pincérnőként.

Feljelentés után fel is gyújtották a topless kávézót

Az Egyesült Államok észak-keleti részén nem rajonganak az ilyen provokatív ötletekért. Szerdán hajnalban leégett a Maine államban található kávézó, ami topless felszolgáló személyzetéről lett híres – írja a CNN. A tűzoltóság szerint gyújtogatás okozta a vassalborói Grand View Topless Coffee Shop pusztulását, és a bizonyítékokat eljutatták az egyik kriminalisztikai laborba. A tűzre pár Belfast városába tartó mentős figyelt fel éjjel egykor, és azonnal felébresztették a tulajdonost és családját. Donald Crabtree két lányával, két unokájával és gyermekei barátaival most egy motelben lakik.

Újrakezdés

A férfi mindenképpen újra felépíti az üzletet, de ez nem lesz könnyű feladat, hiszen nem volt biztosítása. Átmeneti megoldásként a vendégei számára egy lakókocsit állítana fel a leégett kávézó helyén. A férfi elmondta, alkalmazottai teljesen megdöbbentek a hír hallatán. Egyúttal azt is megemlítette, azért nyitotta meg ezt az üzletet, hogy mosolyt varázsoljon az emberek arcára. Az egyik pincérnő pedig kifejtette, ők is csak egy kis pénzt szerettek volna keresni, mint bárki más, és nem sántikáltak semmi rosszban. „Nagyon szerettem ezt a helyet. Senkit sem akartunk megbántani. Nem tudom, hogy miért tenne bárki is ilyet" – nyilatkozta Krista Macentyre.

Vegyes fogadtatás

Donald Crabtree februárban azt nyilatkozta, hogy az üzlet nagyon jól megy, és annak ellenére, hogy a városnak csak 4500 lakosa van, igen sokan látogattak már el a kávézójába. Az érdeklődők magas száma ellenére a topless vállalkozás nem aratott osztatlan sikert, a tűzeset előtt pár héttel ugyanis valaki feljelentette a kávézó egyik női munkatársát [1], aki fedetlen kebellel lépett ki az utcára. A rendőrség ugyan senkit nem vett őrizetbe, de a telefonáló panaszát továbbították a kerületi ügyészségnek. Egyesek állítólag már február óta azon munkálkodnak, hogy betiltsák a meztelenkedést a városban. Igaz, a férfit eddig senki nem fenyegette meg személyesen.

Forrás: Velvet