Kávézó -Tokaj, főutca

Nyomtatás
manuel kávézó tokajMájus utolsó hétvégéjén tartották a tokaji borok fesztiválját amire én is ellátogattam baráti társaságunkkal. Természetesen ha már ott jártam, felmértem a terepet kávés szemmel is.

manuel kávézó tokaj kávégépTöbb vendéglátó egységbe betérve szomorúan konstatáltam, hogy szinte mindenhol Omniát készítenek (nem is értem, de ők tudják), míg végül Tokaj főutcáján sikerült egy „igazi” kávéházat találni, ahol a felirat is hirdette, hogy KÁVÉHÁZ. Semmi egyéb nevet nem sikerült felfedezni (a személyzet Manueles kötényben tevékenykedett és kérdésemre meg is erősítették, hogy Manuel kávéból dolgoznak), ezért neveztem el Manuel kávézónak.

Ami számomra megdöbbentő volt, hogy sehol egy megállító tábla, vagy valami figyelemfelkeltő dekoráció, ami felhívná a figyelmet a kávézóra. Az utcán 4-5 asztal székekkel, betérve egy süteményespult, pár asztal székekkel, alap cukrászdai hangulat, se több, se kevesebb. A személyzet nem túl barátságos és közlékeny, annak ellenére, hogy nem volt nagy nyüzsgés.

Egy eszpresszót, egy kapucsínót rendeltünk, és egy ásványvizet, melyből az első kettő némi várakozás után megérkezett, az ásványvíz lemaradt. A teljes szettből hiányzott a víz, viszont a kapucsínóhoz kaptunk kekszet, logózott cukrot és kiegészítőket. A barista képességeken sajnos van mit javítani, mivel az eszpresszón szinte semmi krém nem volt, ami a kanál minimális mozdítására is azonnal szétoszlott, valamit a kapucsínó tejhabja is eléggé levegősre sikeredett. Némi odafigyeléssel és picit több elhivatottsággal sokkal többet ki lehetett volna hozni a kávéból. Sebaj legalább az ízek nagyjából rendben voltak (hála a Manuelnek).

manuel kávézó tokajmanuel kávézó tokaj eszpresszó krém

Árak

Az árak teljesen rendben voltak, egy eszpresszó 280 Ft, míg egy kapucsínó 350 Ft-ot kóstált.

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Józsa János
3,5 4 5 3,5 3 19


Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!