Nem bontották le az illegális kávézót

Nyomtatás
nem bontják le a kávézótIllegálisan, építési engedély nélkül épült egy kávézó Budapesten, az Erzsébet híd lábánál, a Gellért hegy tövében néhány hete. A Blikk írta meg. A jegyző kiküldte a határozatot, hogy le kell bontani, és engedély utólag sem adható, hiszen a terület a világörökség része. De nem bontották le. A városképvédelmi bizottság viszont - ki tudja, miért - hozzájárult.

A zene már szól, az étlapok is elkészültek, vendég is van,  csak az építési engedély hiányzik. A kávézó néhány hete épült Budapest egyik legszebb helyén, az Erzsébet híd lábánál, a Gellért hegy tövében. De éppen emiatt nem maradhat. A kerület jegyzője azt mondja, hogy építési engedélyt nem adtak. És mivel a terület a világörökség része, nem is fognak. Sőt. Elrendelték az épület lebontását.

Ezek után kérdés, hogy ha ide, ahogy a jegyző mondta, a kerület engedélyt amúgy sem adhat, akkor korábban a maga részéről miért támogatta a kávézó megépítését a főváros városképvédelmi bizottsága. A bizottság elnöke szerint mivel tömegével döntenek a kérelmekről, ezért - ahogy fogalmazott - van, hogy "átcsúszik egy-egy helyszín."
 
Az önkormányazt bontási határozata ellenére nem bontották le a kávézót, ezért 200 ezer forintos bírságot szabtak ki.  A kávéző tulajdonosa nem akart nyilatkozni. Az önkormányzat azt mondta: ha a tulajdonos nem bontja le, akkor megteszik azt helyette heteken belül.



 
 
 
 
 
 
 
 
Forrás: Tények