KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Amit az eszpresszóról tudni érdemes

Eszpresszó Nem kétséges, hogy a kávé származása, minősége, összetevői és azok aránya mindennél döntőbben befolyásolják a készülő eszpresszó minőségét. Mielőtt azonban rátérnénk ezek részletes tárgyalására, vannak általános megfontolások is, amelyekkel meg...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

SCAE Wonderful Coffee 2009 részletek

scae coffee 2009 világbajnokságMint arról már korábbi hírünkben beszámoltunk az idén június végén Köln, Németország a helyszíne a nemzetközi kávé vásár és kiállításnak a Coffeena-nak. A június 26 és 28-a között megrendezésre kerülő rendezvény ad helyt az alábbi világversenyeknek is:  Cup Tasters, Latte Art, Coffee in Good Spirits, Cezve/Ibrik.

Hazánkat az alábbiak szerint képviselik a versenyzőink :
Cup Tasting : Cseresnyés Márk [verseny : Június 28, vasárnap]
Coffe in good spirits : Hajdú Péter [verseny : Június 27, szombat]
Latte Art: Horváth Lajos (kavekorzo.hu) [verseny : Június 26, péntek]
Cezve / Ibrik : nincsen képviseltetve [verseny : Június 27, szombat]

A részletes program itt olvasható: SCAE Latte Art

Akik élőben szeretnék nézni, azok megtehetik ezen a linken: Latte Art

Latte Art:


Felkészülés: 10.14 - 10.22

Versenyszám bemutatása: Horváth Lajos - Hungary (Kávékorzó - Luigi): 10.23 - 10.31

Takarítás: 10.32 - 10.40

A döntő:  26.-án 13.30 -16:00

Díjátadó ceremónia: 15.30 - 16.00

A résztvevőknek nagyon sok sikert és szerencsét kívánunk!

A kávés szakma legjobbjai 2018