KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Kávétermelő országok

A kávét mintegy 80 trópusi és szubtrópusi országban az északi szélesség 23. és a déli szélesség 25. fok közötti, úgynevezett kávéövben termelik. Ezek közül azonban csak kb. 50 országban termelnek...

Kávékészítési eszközök és használatuk

AeroPress - olcsó és ötletes filterkávé …

Egy újabb nagyszerű kávékészítési eszközt szeretnék bemutatni aminek a neve AeroPress, ezúton is köszönet az Aerobie cégnek a tesztkészülékért. Az Aerobie cég sokaknak nagyszerű frizbijeiről és bumerángjairól lehet ismerős, de...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Barista versenyek 2010

Barista versenyek 2010

Az SCAE magyar tagozata kihirdette a sokak által várt 2010-es kávés bajnokságok időpontját. A versenyek mellett – a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően – kávés szakmai találkozót és kiállítást terveznek létrehozni.

Időpont: 2010. április 23-25.
Helyszín: Budapesti Vásárközpont, D pavilon
Megrendezésre kerülő bajnokságok, versenyek:

* 6. Magyar Barista Bajnokság,
* Latte Art Bajnokság,
* Kávé és Párlat (Coffe in Good Spirit) bajnokság,
* Kávékóstolás (Cup Testing) bajnokság,
* Török kávé (Ibrik/dzsezva) verseny.


A szervezők reményei szerint jövő év tavaszán a hazai és nemzetközi kávépiac meghatározó szereplői adnak találkozót a magyar fővárosban, és erre a néhány napra a kávévilág fővárosává avatják Budapestet.

A versennyel párhuzamosan, első alkalommal rendezi meg a "Csodálatos Kávé" című, nemzetközi kávékiállítást a Magyar Kávétársaság Kft.

A kiállítás célja, hogy a termelőktől a pörkölőkön és kereskedőkön keresztül, a vendéglátókon át a vendégekig és vásárlókig – a piaci szereplők minden csoportjának alkalmat biztosítson a találkozásra, hatékony kommunikációra, akár szakmai, akár üzleti megbeszélésekre és konkrét üzletkötésekre.
A szakkiállításon a tervek szerint megjelennek a nagy kávétermelő országok, akár a távoli Brazília, Kolumbia kereskedői is. A tematika rendkívül széles és a termelők mellett helyet kapnak a legkülönbözőbb gépek és felszerelések, a kiegészítők gyártói forgalmazói, a kereskedelmi cégek képviselői.

A rendelkezésre álló adatok szerint a hazai felnőtt lakosság 80%-a rendszeresen fogyaszt kávét, s ez komoly gazdasági tényezőt jelent. A kávézás kultúrája azonban korántsem olyan gazdag a hazai gyakorlatban, amennyire a különböző elkészítési módok, a különböző alapanyagok azt lehetővé tennék. A magyarországi Csodálatos Kávé kiállítás egyben jó alkalom arra is, hogy a kulturált kávéfogyasztásról többet tudhasson meg a nagyközönség is.
A budapesti kiállítást a tervek szerint kávés workshopok, a történelmi kávéházak világát idéző irodalmi előadások, bárzongoristák versenye és egyéb izgalmas események kísérik.

Forrás : Café & Bar