KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Veszélyes kesernyés élvezet - kávé és grapefruit

Veszélyes kesernyés élvezet - kávé és grapefruit

Talán nem is tudtad, de az oly egészségesnek kikiáltott, zsírégető hatása miatt népszerű grapefruit igencsak veszélyes kávéval vagy droggal együtt fogyasztva!
A kávé és a grapefruit lebontásáért is a cytochrome P- 450 enzim a felelős, melyek együttes alkalmazása során a lebontás zavart szenved és így a koffein tartósan magas koncentrátumban jelenik meg a vérben.

A növényi pigment - ami felelős a grapefruit savanykás ízéért - lassítja a drogok és gyógyszerek lebomlását a belekben. Az elnyúlt emésztési idő azt jelenti, hogy ezek az anyagok nem olyan gyorsan távoznak el a szervezetből, mint optimális esetben, és ez megnövekedett vegyianyag szintet, koncentrált, felerősített droghatást okoz a szervezetben. Mindez komoly szívritmuszavart és veszélyesen magas vérnyomást eredményezhet. Már egyetlen pohár grapefruitlé is komolyan megnöveli a vérben a koncentrációs szintet, és ez a hatás akár három napig is tarthat! ( A ritka kivételek közé tartozik a Viagra, mely hatását igencsak lassítja a grapefruitlé.)

Ezért mondja nagyon sok egészségügyi szakember, hogy a gyógyszeres kezelések alatt ne fogyasszanak grapefruit levet, kivéve ha a szóban forgó gyógyszernek és a grapefruitnak az egymásra okozott hatásai ismertek.A többi citrusfélének nem ismertek ilyen jellegű hatásai.

Ha mindezek ellenére ragaszkodol reggeli kávéhoz és zsírégető grapefruitléhez, akkor se legyél még kétségbe esve. Habár egy váratlan és túlnyújtott koffeinbomba talán nem az, amire vágysz, attól hogy kevered a kávét és a grapefruitlevet még nem vagy a koffeinmérgezés kockázatának kitéve. Ezek a mérgező hatások csak nagyon extrém mennyiségben jelennek meg. Ha mégis a biztonságra törekszel, akkor iktasd ki a kávét vagy válts át másfajta juicera. Akár el is tolhatod a juice és kávé közötti időt a napodban. Döntsd el, inkább hagysz- e pár órát arra, hogy a kávé eltűnjön a szervezetedből és fogyaszthasd nyugodtan a juicet, vagy inkább a másik utat választod? Ezen módszerek alapján biztonságban fogyaszthatod a kávét és a grapefruit levet is.

Forrás : kamaszpanasz.hu