KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Főszerepben a kávé

kávé kiállítás budapestenA kávé fővárosává avatják Budapestet április 23-25-e között: a Budapesti Vásárközpont D pavilonja ad otthont a Csodálatos kávé című nemzetközi kiállításnak.

A felserkentő kávé mindennapjaink részét képezi. Talán el sem tudjuk képzelni nélküle a reggelt, s igen gyakran az ebéd utáni nyújtózáskor már csak egy jó kis fekete kellene a tökéletes boldogsághoz, sőt: ha valakit találkozóra invitálunk, a legtöbbször egy kávéra ülünk be – és még folytathatnánk a sort.

A felmérések szerint a magyar felnőtt lakosság 80 százaléka fogyaszt rendszeresen kávét, ami komoly gazdasági tényező. Azonban a kávézás kultúrája már korántsem ennyire fejlett. Milyen alapanyagokkal és elkészítési módokkal tehetjük még élvezetesebbé a kávézást? A kiállításon minden ilyesfajta kérdésünkre választ kapunk.

A bemutató célja, hogy a termelőktől a kereskedelmi felhasználókon át a hétköznapi fogyasztókig mindenkinek alkalmat biztosítson a kávé valódi megismerésére, szakmai megbeszélésekre, üzletkötésekre. A kiállítás nemzetközi, tehát találkozhatunk majd brazil vagy kolumbiai kávétermelőkkel is.

Habár az otthoni, jó öreg kotyogóssal nemigen lehet csodákat művelni, érdemes lesz egy-két pillantást vetni a csillogó-villogó kávékészítő csodákra is. Ugyanis nem csak a termelők, de a legkülönlegesebb gépek és berendezések gyártói is helyet kapnak a kiállításon. De felvonulnak az ország legjobb kávékészítői is, hogy bemutassák tudományukat a nagyközönség előtt. A seregszemle remek alkalmat ad a nemes versengésre, összemérhetik tudásukat a magyar kávé-mesterek külföldi társaikkal is.

A tervek szerint a hangulatról a bárzongoristák versenye gondoskodik, de lesznek a kávéházak világát idéző irodalmi előadások, workshopok és különféle interaktív programok is.

Forrás: Szabadföld