Több tonna kávé az M30-ason: késő éjjelig húzódhat a mentés

Nyomtatás
Több tonna kávé az M30-ason: késő éjjelig húzódhat a mentés

Akár az éjszakai órákig is eltarthat annak a bolgár kamionnak a műszaki mentése, amely kora délután borult fel az M30-as autópályán. A sofőr súlyosan megsérült.
Az első hírekkel ellentétben a baleset nem a Budapest és Miskolc felé oldalon, a debreceni elágazásánál történt, hanem éppen az ellenkező oldalon, az autópálya Miskolcról Debrecen irányába tartó szakasz felhajtójánál.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökséget arról tájékoztatta: a kamion bolgár vezetője súlyosan megsérült, őt mentőhelikopter szállították kórházba, a rendőrök még nem tudták kihallgatni. Az elsődleges információk szerint a tehergépjármű azért borult fel a kanyarban, mert túl gyorsan ment.

A balesetet szenvedett járműből több tonnányi kávé szóródott szét az úttesten, valamint az autópálya mentén, ezért a mentés késő hosszú ideig eltart majd. Az autópálya érintett szakaszát lezárták. Arra kérnek minden Miskolcról Debrecenbe tartó járművezetőt, hogy már Polgárnál hajtsanak fel az autópályára. Miskolcról Budapest felé zavartalan a közlekedés.

Forrás : Hírszerző.hu