Menu

A kávékészítés különféle módozatai - Pod, kávépárna, kávékapszula

  • Kategória: Kávé
  • Találatok: 47935

Tartalomjegyzék


6. E.S.E Pod, kávépárna, kávékapszula

pod, kávépárna Az eszpresszó elkészítéséhez van azonban egy másik lehetőségünk is: a pod (magyarul hívhatjuk kávépárnának). Előre darált, tömörített, speciális áteresztő papírba (filterpapír) csomagolt, egy adagos kávé, amelyet legtöbbször darabonként, külön-külön aromatartó, védőgázas csomagolásba zárnak (bár akad gyártó, amelyik nem egyesével, hanem 18–20-asával csomagol), elvileg garantálva ezzel a frissességet egészen a kibontásáig. Természetesen ehhez megfelelő kávégépre van szükség. Legelterjedtebb az ESE (Easy Serving Espresso), amelyhez több gyártó is csatlakozott (és a prémiumkávék is mind kaphatók ilyen kiszerelésben), de a Senseo (Philips - és még néhány cég) a saját kávépárnáit gyártja (nem eszpresszószintű kávéval).

A prémiummárkák szinte teljes áruválasztékot kínálnak podok formájában is. A kávé minőségenem éri el a hagyományos eszpresszógépek színvonalát, viszont stabil, állandó minőségi szintet képvisel.

kapszulás kávégépItt említenénk meg a kapszulás rendszerű kávégépeket is, amelynél a kávé egy hermetikusan lezárt műanyag kapszulában található. A kapszulás rendszerű kávégépek viszonylag kedvező árúak, és használatuk pofon egyszerű. Hátrányuk, hogy a legtöbb gyártó készüléke csak saját típusú kapszulával működik, ami egy igen behatárolt kínálatot eredményez, és a kapszulák ára arányában véve igen magas.
 

6. Automata kávégépek

automata kávégépAz automata kávégépek, mint ahogyan a nevük is mutatja teljesen automatikusan készítik el a kávét. Ezek darálóval kombinált gépek, ahol egy központi egységben történik a történik a tömörítés, és a kávékészítés. A mostani modern gépek már elég jó minőségű végeredményt produkálnak megfelelő beállítás mellett. Előnyük az egyszerű kezelhetőség, a kávéválasztás szabadsága, viszont az áruk magasabb árfekvést képvisel, és bonyolultságuk révén, nagyobb a meghibásodás lehetősége.

A felsorolt kávékészítési eljárásokkal, a Kávékészítés lenyíló menüjében részletesen is megismerkedhet.

Az eszközökkel kapcsolatos, egyszerű használati tanácsok, az Útmutatók menüpontban találhatók meg.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a kávédaráló kiemelten fontos a tökéletes kávéélmény eléréséhez!

Kávégép vásárlási tanácsaink pedig itt érhetők el.

Felhasznált források: eszpresszo.com , terebess.hu

 

Támogató partnereink

althaus teaavx kávékbristot kávébwt vízkezelési technológiákcarraro kávécellini kávécorso veronaexpolygon kávégép alkatrészek, kávéfőzők, kávédarálókgaggia momentigoppion caffeilly caffe Kávébár Bazár - KávéfórumKapucziner Kávémanufaktúraluckycap kávémaromas kávémahlkönig kávédarálók    molinari kávénaturalmix Nespresso pacificaffe kávé pallyotz kávé pannon kávépasco kávépascucci kávépellinisaeco sagevaldocafe