KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Vége! Megbukott nálunk a híres kávézólánc

Vége! Megbukott nálunk a híres kávézólánc

Végelszámolását kezdeményezte a Gloria Jean's Coffees kávézóit egy éve bezáró üzemeltető Gourmet Products Vendéglátó és Kereskedelmi Zrt. - értesült a Napi Gazdaság.
A hazai franchise-jogokat birtokló cég tavaly márciusban jelentette be, hogy megszünteti három budapesti üzletét. A teljes kivonulásról ekkor még nem esett szó, a társaság a piac figyelemmel kísérése mellett "megfelelő időben új üzletek nyitásában" reménykedett, terveik azonban nem teljesültek.
A prémium minőségű kávéiról ismert Gloria Jean's első egysége a Hősök terén nyílt, később a Mammut bevásárlóközpontban, 2008 szeptemberében pedig a Teréz körúton hoztak létre üzleteket - a GP ügyvezetője akkor még 10-15 kávézóról szóló tervekről beszélt.
A lánc a gazdasági válság negatív hatásaival, valamint a magas és rugalmatlan bérleti díjakkal magyarázta, hogy az üzletek fenntartását nem tudja tovább finanszírozni. Az amerikai eredetű, de ausztrál tulajdonban álló Gloria Jean's több mint harminc országban, mintegy kilencszáz egységgel működik.

Forrás : Pénzcentrum