Lamborghini Opera - A sportkocsiba oltott kapszulás kávéfőző

Nyomtatás
lamborghini opera kapszulás kávégépRégebben a hírekben már beszámoltunk a Lamborghini saját kapszulás kávéfőzőjéről az Operáról. A forgalmazónak köszönhetően, már testközelből is ismeretséget köthettünk. A Lamborghini elsősorban irodákba, illetve otthonra szánja az Operát, azoknak, akik szeretik az egyedi és feltűnő megoldásokat. A citromsárga sportkocsikat idéző megjelenés szinte kiabál hogy „nézz meg” és igyál egy kávét.
Már a csomagolás is rettentően dögös volt, ami csak tovább fokozódott a doboz kibontásakor, mikor megpillantottam a Lamborghini sportautók citromsárga színében visszaköszönő készüléket. Közelebbről megvizsgálva jól látható a minőségi kidolgozás, és a hibátlan összeszerelés, amit őszintén bevallva el is várunk egy prémium kategóriás terméktől.

Több helyen is feltűnik a jellegzetes Lamborghini felirat és logó, de ami végképp nagyon jópofa, hogy a kávéfőző tetején lévő kapszulanyílást rejtő borító, valódi karbon borítást kapott. A gép nyomógombjai is a sportautók kezelőszerveit idézik vissza. A csapolást indító gombon szerényen csak egy „Engine Start” felirat díszeleg.

lamborghini opera kapszulás kávégép bemutatólamborghini opera kapszulás kávégép engine startlamborghini opera kapszulás kávégép xenonled

A készülék kezelése a végletekig egyszerű:


lamborghini opera kávégép csapolásA lefolyás tökéletes, kb. 25 másodperc alatt hozza az eszpresszónak megfelelő mennyiséget. A krém minősége és a kávé olajossága nagyon jó. Az előállított kávé kifogástalan. Az eddig általam kipróbált kapszulás gépek között talán a Lamborghini Opera nyújtotta a legjobb minőséget ha a hagyományos kapszulát nézzük. Ehhez persze hozzájárul az is, hogy nagyon eltaláltak a Lamborgini blendjei. Kóstoltattam több emberrel is, köztük olyannal aki rendelkezik más típusú kapszulás géppel, és igencsak el volt ájulva. Olyanoknak is nagyon ízlett akik rendszeresen fogyasztanak normális minőségű eszpresszót (a „normális” alatt a nem kotyogó, kisnyomású, és egyéb helyeken kihelyezett automatákat értem), és kivétel nélkül mindenki pozitívan nyilatkozott. A koffeinmentes változat világosabb krémet ad, és az ízvilága nekem már túl lágy, bár másnak meg talán éppen emiatt teszik, ahogy kóstoltatások alkalmával több példa is mutatta. Ezért is örökérvényű tanács, hogy kapszulás kávégép vásárlása előtt feltétlenül kóstoljuk meg, hogy ízlik-e nekünk a kapott végeredmény, mivel itt kötve vagyunk a gyártó által kínált választékhoz.

Mielőtt még megvádolna valaki, hogy túlságosan marketingszagúra sikeredett a bemutató, megemlítek néhány negatívumot a géppel kapcsolatban. Először is a gőzölési lehetőség hiánya, így a tejes italok kedvelőinek nem ez lesz az ideális választás. Esetleg ha kiegészíti egy tejhabkészítő géppel. Másodszor a szerény kapszula választék, amely remélhetőleg idővel bővülni fog (bár azt jól tudom, hogy van akinek ez egyáltalán nem jelent problémát). Legvégül pedig az ár, amely kb. 420 Eurót kóstál. Sajnos ez viszonylagosan magas, ha azt nézzük, hogy jelenleg a piacon több cég is kínál 30.000.- Ft körüli összegért kapszulás megoldást. Bár aki hajlandó leszurkolni ezt az összeget, az egy egyedi és minőségi kávéfőző tulajdonosa lehet. A forgalmazóval beszélgetve, elmondása szerint is nagyon jó tapasztalatok voltak a készülékkel kapcsolatban. Ők a megjelenés óta nyúznak egyet, mindenféle karbantartás nélkül, non-stop üzemben bekapcsolva és teljesen tökéletesen, meghibásodás nélkül működik.

Lamborgini rajongóknak kötelező darab, de aki kedveli a stílusos és egyedi megoldásokat, amely még nagyon finom kávét is készít, az is feltétlen nézze meg és próbálja ki a készüléket. Garantáltan nem fog csalódni, nekem nagyon tetszett.

Pro:

Kontra:

Árak:

Készülék: 420 Euro

Hagyományos kávékapszula: - 10.800,-Ft+Áfa / 100 db / doboz (koffeines)

Koffeinmentes kávékapszula: - 12.000,-Ft+Áfa / 100 db / doboz (koffeinmentes)

A készülék megvásárolható a Tonino Lamborghini kávék Magyarországi forgalmazójánál a Kollár Pince Kft.-nél.