Lucaffe Piccolo & Dolce podos kávéteszt

Nyomtatás

lucaffé piccolo & dolce podos kávétesztA szakmai ismeretek, az újdonságokra való nyitottság, és elsősorban a valódi "made in Italy" minőség megőrzésére fordított igyekezet, ezek a tulajdonságok teszik az olasz kávé szárazföldjén kívül fekvő szigetté a Luccafét. A kilencvenes évek közepe óta, amikor a kávé iránt igazi hatodik érzékkel rendelkező és Bresciából származó fiatal üzletember - Luca Venturelli - tulajdonában lévő vállalkozás Padenghe sul Gardában létrejött, a cég olyannyira kinőtte magát, hogy ma már a legismertebb észak-olasz kávépörkölő cégek egyike. A Lucaffe Piccolo & Dolce 80% arabika és 20% robuszta arányú keverék. Ízanyagokban rendkívül gazdag, sav nélküli bukéjú, lágyabb, avokádó és málna ízű kávé. E kávéval bátran zárható minden sikeres munkanap. A jól végzett munka eredménye – jó kávé - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Lucaffe kávé hivatalos forgalmazójától, a Balatwin Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás ( podhoz mérten viszonyítva) :

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Lucaffe Piccolo & Dolce pod

Ár: 90 Ft/db, Forgalmazó adatai
 lucaffé piccolo & dolce podos kávéteszt csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Blaze/Grimac
4
8
4
8
24
SiD/Ionia
3
7
3
8
21
Weinmaker/Euromatik Steam
4
8
4
9
25


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Blaze

A kapott minta egy piros, vidám kinézetű tasakban érkezett, rajta egy kislány és kisfiú puszilkodik. Cégjelzést, adatokat ne keressünk : nincsen rajta.  A kávé lefolyása egyszerűen tökéletes : nem gyors, szép vékony egérfarkas, egyenletes. Egyáltalán nincsen szükség (utó)tömörítésre.  A krémje mogyoróbarna színű, vastagsága jó, a cukrot megtartja. A kávé alap íze csokoládés, enyhén karamellás, édeskés gyümölcs ízzel társítva. Koffein tartalma nem magas, utóíze kellemes, hosszantartó.   Kellemes, jó kávé. Mindenképpen ajánlott. 

SiD

A kávé lefolyása megfelelő, bár a pod puhának, tömörítetlennek tűnik. A krémesség megfelelő, a crema világos, karamella színű A kávé íze virágmézes, trópusi gyümölcsös, az utóíze pedig diós süteményeket idéz. Ez a podos verzió nekem gyümölcsösebbnek tűnik a korábban kóstolt szemes változathoz képest. A gyümölcsösség szinte már parfümös, ez a kávé vezérmotívuma. Ideális kapucsínó vagy tejes kávé alap, eszpresszónak számomra nem volt eléggé testes.

Weinmaker Kellemes csomagolású pod, amely a szemeskávés változatnál már megismert dizájn tükrözi. Tömörítése tökéletes, így csapoláskor vékonyan csurog a csészébe. A krém vastagsága jó, a rászórt cukor csücsül egy picit rajta, majd süppedősen alámerül. Ízében a csokoládés, karamellás, nektáros aromák mellett jól kivehető a lágy gyümölcsösség. Nagyon finom. Testessége jónak mondható, figyelembe véve magas arabika hányadát. Utóíze kellemesen hosszú, kakaós, diós, gyümölcsös. Nagyon jó volt kaucsínónak is.

lucaffé piccolo & dolce podos kávéteszt csapoláslucaffé piccolo & dolce podos kávéteszt lefolyás
lucaffé piccolo & dolce podos kávéteszt eszpresszólucaffé piccolo & dolce podos kávéteszt krém 

Összegzés: Vidám, igényes csomagolású pod. Lefolyása, tömörítése tökéletes, szépen, vékonyan folyik le csapoláskor. Krémje podos viszonylatban jó, a cukrot rövid ideig megtartja, kevergetés után záródik, és kitart a fogyasztás végéig megfestve a csésze oldalfalát. Íze csokoládés, marcipános, mogyorós, melyet tökéletesen egészít ki a gyümölcsös vonal, virágmézes, nektáros aromákkal. Jól meglkotott komzozíciójú blend, melyben az összetevők teljes összhangban vannak. Utóíze hoszzan tart, grillázsos, diós. Nagyon jó tejes ital alap, de tökéletes risztrettónak, vagy eszpresszónak csapolva is. Viszonylagosan alacsony koffeintartalma miatt a nap bármely időszakában élvezhető. Nagyon kellemes, harmonikus blend. Mindenképpen ott a helye a podos készletben.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
Mondja el véleményét fórumunkon!