KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Fair trade kávét kortyolhat mostantól minden Etap-szállóvendég

Fair trade kávét kortyolhat mostantól minden Etap-szállóvendég

A francia Accor portfóliójába tartozó Etap Hotel szállodalánc összes házában elérhetők lesznek a fair trade termékek.
A világszerte több mint 400 egységet üzemeltető Etap Hotel, Európa vezető budget hotel márkája eddig 380 házában szolgált fel reggelire méltányos kereskedelemből származó forró italokat vendégei számára. Mostantól azonban minden Etap-ban fair trade italokat kortyolhatnak a vendégek, ami évente 35 ezer kilogramm kávét, 2000 kg teát és 18 ezer kg csokoládét jelent a mintegy 6 millió reggelihez.

Az Etap az első alacsony költségvetésű szállodalánc amely fair trade meleg italokat szolgál fel. A fair trade mozgalom fő célja, hogy a harmadik világ (Afrika, Ázsia és Dél-Amerika) országaiban megtermelt árukért - főként olyan gyarmatárukért mint a kávé, a tea és a kakaó - méltányos árat és biztos jövedelmet kapjanak előállítóik. A fair trade-ben lényeges az is, hogy a termelők ne alkalmazzanak környezetpusztítást, sem kizsákmányoló munkát a helyiekkel, és lehetőleg ökológia gazdálkodást valósítsanak meg. A méltányos árat a földművesek sokszor vissza tudják forgatni saját közösségük javára, például iskolát építenek.

Az Etap Hotel nemcsak a fair trade italok forgalmazásával követi a felelősségteljes üzletmenetet: többek között harcol az AIDS ellen: 50 európai házában helyezett ki óvszerautomatákat. Számos intézkedéssel igyekszik csökkenteni házai környezeti terhelését, például 23 európai hotelben napkollektorok segítségével állítják elő a meleg vizet, az európai hoteleik 58 százalékában energiatakarékos izzókat alkalmaznak, 64 százalékukban pedig takarékossági technikai megoldásokat dolgoztak ki a vízhasználatra.

Forrás : Turizmus Online