KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

II. Kávékorzó találkozó

kávékorzó buli paljocnál, házigazda2010. május 8.-án egy újabb fantasztikus Kávékorzós találkozó és buli került megrendezésre Pál Józsi (Paljoc) -nak köszönhetően. A teljes Kávékorzós tesztcsapat képviseltette magát Lorien kivételével, aki igazoltan maradt távol. A kávéőrülteket legtöbb esetben elkísérték a feleségek is, így összeszaladtunk páran.
kávékorzó buli paljocnál kávégépekA vendéglátás családias volt, amely minden felsőfokú jelzőnél többet elmond. A bográcsban rotyogott a különleges pulykagulyás, de előétel gyanánt pesztó, sajtos rúd, és sok egyéb finomságból válogathatott mindenki. Az a betűs italok sem maradhattak el (finom borok, kiváló párlatok, koktélok és sörök), tovább fokozva az amúgy is emelkedett hangulatot.

Kávés buli azonban nem lehet kávé nélkül, így aztán egy asztal csak kávégépekkel és darálókkal volt teli. Sid Olympia Maximatic-ja mellett, Caravel, Gaggia, Pavoni és egy 5500 eurós La Marzocco GS3-as készítette a jobbnál jobb kávékat. A La Marzocco GS3-at nagy valószínűséggel teszt formájában is bemutatjuk majd a későbbiekben (köszi Gergő).

kávékorzó buli paljocnál marzoccokávékorzó buli paljocnál luigikávékorzó buli paljocnál latte art

{youtube}5Q57RbTlXnY{/youtube}

kávékorzó buli paljocnál luigi mixelA hagyományos kávéitalok mellet megkóstolhattuk Luigi Ír kávés receptjét és sok egyéb ínyencséget is. Többen már koffeinmérgezéstől tartottak annyi volt a kóstolni való :)

kávékorzó buli paljocnál vacsoraA gulyás elkészültekor mindenki meggyőződhetett, hogy Paljocék nem „csak” kiváló házigazdák, hanem mesterien főznek is, amit a repetáért sorban állók azonnal meg is erősíthettek. Akinek még ezen felül is volt kapacitása az Orsi igazi házi buktáját ízlelhette meg, ami szintén mennyei volt.

Mivel a csapat nem szerette volna, hogy megromoljanak az alkoholos italok, így a vacsora folytatásaként újfent bevetettük magunkat, hogy meggátoljuk a minőségi párlatok, borok elpárolgását :D. Mivel a hangulat eléggé a tetőfokára hágott így házigazdánk egy újabb oldaláról mutatkozott be, és olyan gitárkoncertet adott, hogy csak pislogtunk. Azt még fontos kiemelnem, hogy az alkohol fogyasztást mindenki csak mértékkel tette, így kizárólag az eső miatt áztunk el egy picit, és nem egyéb okból.

kávékorzó buli paljocnál kávés csapatMivel az eső bezavarta a csapatot, így a buli odabent folytatódott, ahol nagyokat derültünk az előadott sztorikon, és a közben folyó Darts bajnokságon, amit Luiginek köszönhetően fölényesen meg is nyertem. Éjfélkor Paljoc bemutatót tartott a Gaggia Classic kiemelkedő kávékészítési képességéről, és sorozatban gyártotta az eszpresszókat.

A nap csúcspontját szándékosan hagytam a végére. Már az eddigiekből is kiderült hogy Pál Józsi egy multitalentum, és sok mindenhez ért, többek között megpróbálkozott a kávépörköléssel is.
Szinte senki sem maradhatott ki abból, hogy érkezéskor megízlelje a Brazil Santosból készült saját kreációját, amelyre már több vitamingyártó is próbálta rátenni a kezét, mivel Omega 3-ban (olajoshal), és C vitaminban (citromsav) is rendkívül gazdag volt, mivel ezek voltak a meghatározó ízek.
Azonban ne legyünk gonoszak, mivel minden kezdet nehéz (hajrá Józsi), bizonyára jobb is lesz még.

A végén szeretnék mindenki nevében köszönetet mondani a szombati buliért Józsinak és Orsinak a fantasztikus vendéglátásért, és a többieknek, hogy jelenlétükkel emelték az est fényét, ahogy mondani szokták. KÖSZÖNÖM!!!!!

Az estéről készült fotókat mindenki megnézheti a galériában!