KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Nestlé visszahívta három instant kávéját

nestlé termék visszahívásA Nestlé Hungária Kft. visszahívja az Alta Rica, Cap Colombie és Espresso instant kávé termékcsaládot - tette közzé a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal pénteken honlapján.
A visszahívást az indokolja, hogy a 100 grammos, fekete fóliával bevont üveges kiszerelésben kapható instant kávék csomagolásának egy része a szállítás folyamán eltörhet, így a termékbe üvegszilánkok kerülhetnek. A visszahívás kizárólag a fekete üvegben forgalmazott termékekre vonatkozik.

Arra kérik azokat a fogyasztókat, akik vásároltak az érintett termékcsaládból, hogy azt vigyék vissza a vásárlás helyére, ahol az árat visszatérítik számukra, vagy pedig postai úton küldjék vissza a Nestlé Fogyasztói Szolgálatához (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 7.).

A magyarországi forgalmazó közleményében jelezte, hogy a termékek Magyarországon nagyon kis mennyiségben kerültek forgalomba, fogyasztói panaszról eddig nincs tudomásuk. A terméket Franciaországban gyártották. A hibát az előállító önellenőrzés keretében tárta fel. A francia fél az Európai Bizottságot és az érintett országok hatóságait az EU élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesítette a problémáról és a szállítmányok adatairól.

Forrás: Blikk