KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Múzeumok Éjszakája : A kávé varázsa 2010-06-19

Múzeumok Éjszakája : A kávé varázsa 2010-06-19

Ha szereti a kávét, de az eszpresszó és a hosszú kávé már kicsit unalmas, akkor az estét feltétlenül nálunk kezdje! Itt olyan kávékülönlegességeket próbálhat ki a látványos barista-bemutató során, amelyektől garantáltan éberen tölti ezt a feledhetetlen éjszakát! S ha netán a kávéért nem rajong annyira, a játékra és az önfeledt szórakozásra biztosan nem mond nemet… Ezt kínáljuk megannyi kávéházi játékkal és a kávéházi hangulatot fokozó irodalmi kabaréval. Meglátja, ez lesz csak igazán hab a kávén!



Programok:


18:00 – Barista Bemutató a Barista Hungary közreműködésével

18:00 – 21:00 Gyermekfoglalkozás: agyagékszerek készítése

Gyere és engedd szabadjára alkotó fantáziádat! Készíts magadnak vagy anyukádnak olyan ékszert, amely a Te egyéniségedet és ügyességedet tükrözi! Formázzuk, szárítjuk, kifestjük, felfűzzük s aztán minden nap viseljük.

18:00 Kávéházi társasjátékok

21:00 Samba de la Noche

A Samba de la Noche trió lendületes zenéje a három gyönyörű lány vérmérsékletéből fakad. Zenéjük a latin, a jazz és a könnyűzene határán mozog, angol és spanyol dalszövegekkel, fergeteges improvizációkkal, akusztikus hangzással, saját szerzeményekkel és latin előadók klasszikusaival. Az energia áramlásának senki ne állja útját, itt szabad a csók és szabad a tánc!

24:00 Szakállszárító - Örökifjú jelesek irodalmi kabaréja

A Szakállszárító kortárs írók verseiből, kisprózáiból, illetve jeleneteiből fűz össze hetvenpercnyi, olykor zenés-énekes gyönyörűséget. Négy színész az első pillanattól az utolsóig főszerepben, legfeljebb a szapora nevetések közt fújhatják ki magukat kicsinyt.

Karafiáth Orsolya, Halmai Tamás, Havasi Attila, Keresztesi József, Kiss Ottó, Molnár Péter Salamon és saját írásaikból válogatták: Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba
Előadják: Csórics Balázs, Fekete Linda, Holecskó Orsolya, Zámbori Soma
Zene: Csórics Balázs
Rendezte: Győrei Zsolt

Tárlatvezetések az éjszaka folyamán:

18:00 – Gorka Lívia életmű kiállítás

19.00 – A fekete leves – a kávéfőzés története

20:00 – Utasellátó 60 c. időszaki kiállítás

Kezdés: 18 h

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1051 Budapest,
Szent István tér 15.


Forrás : MKVM.HU