KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Veszélyes az egészségre a 'csodakávé'

Veszélyes az egészségre a 'csodakávé'

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (U.S. Food and Drug Administration, FDA) közleményben hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy feltétlenül kerüljék el a Magic Power Coffee néven árusított instant kávét, amely az éberség mellett felfokozott szexuális vágyat is garantál. A hivatal szerint bár a terméket étrendkiegészítőként árusítják, olyan aktív hatóanyagot tartalmaz, amely életveszélyesen alacsony vérnyomást okozhat.

A szakértők nyomatékosan megkérték az embereket arra, hogy semmiképp ne fogyasszanak a szerből, vagy ha netalán már elkezdték az alkalmazását, azonnal hagyják abba. Az FDA által begyűjtött minták ugyanis nagy mennyiségben tartalmaznak egy hydroxythiohomosildenafil nevű vegyületet, amely a Viagra hatóanyagához, a sildenafilhoz hasonló - írja a Medical News TODAY.

Ez a vegyület komoly problémákat okozhat, ha más, vényköteles gyógyszerekkel lép kölcsönhatásba. Ebben az esetben életveszélyesen alacsony vérnyomás alakulhat ki - éppen ezért vénykötelesek az ilyen gyógyszerek, hiszen mind a fogyasztóknak, mind az egészségügyi szakembereknek tisztában kell lenniük ezekkel a veszélyekkel.

Mivel a termék instant kávéként kerül a polcokra, és a címkén az áll, hogy csupa természetes hatóanyagból állították elő, a fogyasztók joggal feltételezhetik, hogy teljesen veszélytelen - mondta Deborah M. Autor, az FDA egyik munkatársa. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a szer komoly károkat okozhat az emberi szervezetben - tette hozzá.

Forrás: OrientPress Hírügynökség