Muzulmánoknak sem tilos a Kopi Luwak

Nyomtatás
a muzulmánok is ihatnak kopi luwakotAz iszlám törvények nem tiltják, hogy a muzulmánok igyanak a világ legdrágább kávéjából, amelyet egy cibetmacskaféle által megemésztett kávészemekből készítenek. Erről kedden döntött az indonéziai iszlám hittudósok tanácsa.
A muzulmán hitszónokok közötti hosszas megbeszélés után az indonéz hittudósok tanácsa úgy döntött, hogy nem számít bűnnek, ha muzulmánok a Kopi Luwak nevű kávét fogyasztják. A tanács elnöke egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a muzulmán hívők nyugodtan ihatnak a világ legdrágább kávéjából, feltéve, hogy a kávészemeket vízzel megmossák. Erre azért van szükség, hogy lemossák a szemekről a macskaürüléket.

A Kopi Luwak kávé ugyanis attól nyeri el különleges zamatát, hogy a felhasznált kávészemek áthaladnak a közönséges maláji pálmasodró nevű állat bélrendszerén. A világ legegzotikusabb kávéjának számító Luwakból egy kilogramm nagyjából százezer forintba kerül. Az indonéz kávékészítők szövetségének adatai szerint évente mindössze kétszáz kilogrammot készítenek a ritka kávéból.

Forrás: FH