Kerékpáros kávézók

Nyomtatás
kerékpáros kávézó londonItt a nyár, irány London, hiszen ott elég hűvös van ilyenkor is. Kölcsönözzünk bringát és bátran fedezzük fel, azokat a különleges kávézókat, amiket a cangások használnak!

Minden szubkultúrának megvannak a maga jellegzetes helyei: a bringások leginkább a különböző kocsmákat részesítik előnyben és úgy tűnik, hogy ez Londonban sincs másként. Egyre másra nyílnak azok a kávézók, amelyek a multik - Sturbucks, Costa, California Café - terjeszkedése ellenére is igyekeznek megőrizni a kávéházi hangulatot, de olyan pluszszolgáltatásokkal, amelyekkel egyes szubkultúrák tagjait be tudják vonzani. Az emberek többségének már nem elég a közepes minőségű, ellenben drága kávé, a modern, stílusos berendezés, többre vágynak. Londonban most több kávézó is megnyitott, amelyek a biciklistáknak kedveznek.

A Rapha Kerékpáros Klub, a Clerkenwell Road 146. számú épület aljában található, és gyakorlatilag egy bringaműhelyként működik, ahol kávézhatunk, reggelizhetünk, megszerelhetjük a cangánkat, vannak alkatrészek is: pumpa, belső gumi, csavarok, kulcsok, bármi. Ráadásul a Rapha egy olyan márka Londonban, amit bringások előszeretettel vásárolnak. A Rapha-ban idén nyáron kiállítótereket nyitottak, a falakon síkképernyős tévéken figyelhettük a Tour de France-t, de vásárolhatunk, és bérelhetünk is kerékpárokat.

A londoni bringások másik törzshelye a Pritchard's Road 129-ben van, ez a Lock7. A hely London három legforgalmasabb kerékpárútjának a kereszteződésében található. Fő profiljuk a kávézó, viszont a helyszínen lehet kerékpárt javítani, használt bringákat vásárolni, eladni. A helyet két éve nyitották, előtte Koppenhágában - a világ legdemokratikusabban közlekedő városában - szocializálódtak a tulajdonosok, az ötletet is onnan merítették.

kerékpáros kávéház london

Mi magyarok, budapestiek, talán a Look Mum no hands nevű helyen, a De Beauvoir Crescent 36-ban éreznénk magunkat a legkitűnőbben, ugyanis nagyon-nagyon emlékeztet minket a klasszikus pesti romkocsmák hangulatára. Itt nem csak szervizre, vásárlásra van lehetőség a kávézás, kocsmázás mellett, de minden héten szerveznek bringás rendezvényeket is: útvonaltervezés, kerékpáros filmvetítések, kiállítások, sőt még jogi tanácsadás is van. Brit konyha és belga sör a gasztronómiai jellegzetessége a helynek, bár az elsőről mi kevésbé vagyunk jó véleménnyel.

Itt a nyár, a szabadságolások ideje, sokunk utazik Londonba, hiszen a fapados repülőzések lehetővé tették, hogy Európa nagyvárosaiba könnyedén eljussunk. Miért ne bérelhetnénk egy bringát, és járhatnánk körbe ezeket a pompás helyeket? Borsaszerkesztő szívesen szervez egy londoni utat.

Forrás: Borsa