KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

III. Kávékorzó találkozó - ínyencségek a gyomornak, és barátok a léleknek

Luigi pizzát készítSzombat kora délután, Luigiéknál indult sorrendben a 3. Kávékorzós buli, amelyre végre mindenki el tudott jönni. A teljes tesztcsapat feleségekkel karöltve, és meghívásunkat elfogadta Tóth Sándor Barista bajnok is. Röviden és tömören fantasztikusan jó volt, de aki tovább olvas, az könnyen meg is bizonyosodhat róla.
túlélő felszerelésA csapat 3-4 óra között gyülekezett, bár az első fecskék már hamarabb megérkeztek. A házigazda fűtötte fel a kemencét, közben Sanyi (Tóth Sándor) mesélt sok érdekeset olaszországi élményeiről. Természetesen gépekből megint nem volt hiány, vagy 3-4 ipari őrlő volt csatasorba állítva, és Paljoc is elhozta a nemrég beszerzett Ascaso szettet. A Kávézás sem volt a véletlenre bízva, Sanyi jóvoltából háromféle Carraro blend lett frissen bontva, így koffeinbevitelben sem volt hiány.

Balázs, Paljoc és SanyiA pizza elkészültéig Orsi zseniális sajttortájára csapott le a nagyérdemű, és Barbara iszonyat mennyiségű sajtos rúdját csipegette a csapat. Sanyi pedig egy igazi Barista bajnok módjára sziporkázott, és a túlélőfelszerelései közül, mindig előhúzott valami érdekes és meglepő darabot.

Igazi törökös kávé készült, a töménytelen eszpresszó mellet, így aki nem ismerte volna, annak Sanyi tartott egy autentikus bemutatót, melyhez természetesen elővarázsolt egy kis gázégőt, a hozzá tartozó törökös készlettel. Mellette szintén a táskák egyikéből whiskey különlegességek teremtek az asztalon, így a hozott anyaggal együtt többféle különlegességet sikerült megízleni.
Elkészítette a londoni világbajnokságon is bemutatott kreatív céklás csodáját az Aftersix-et (a recept megtalálható oldalunkon), amely valóban elképesztően jó volt, különleges, és meglepő ízekkel ajándékozta meg a kóstolót. Aki teheti kóstolja meg, megéri!

melegszik a kemenceegy pizza a sok közülKözben Luigi is elkészült a pizzákkal, amelyek sorban sültek, és ugyanabban a tempóban tűntek is el az asztalról. Valami egészen fantasztikusak voltak, olyannyira, hogy a jelen sorok gépelése közben is megindult a nyálelválasztásom. Margherita, tonhalas, magyaros, ruccolával bolondított, és felsorolni is képtelenség, hogy mennyi finomság sült a kemencében. A mestert dicséri, hogy tényleg pillanatok alatt elfogyott minden, és Lorient már többen le akarták fogni, hogy ne zsákmányoljon többet a mennyei pizzákból. Pedig őt nem csak mint kávétesztelőt, hanem mint gasztrobloggert is jól ismerhetik a netezők.  (lorien.blog.hu)

Persze ő is készült egy kis meglepetéssel, és a hűtőtáskából előkerült a mascarpónés, szilvakrémes, rozmaringos pohárkrém mintegy desszert gyanánt. Azt kell mondjam, hogy annak ellenére, hogy a pizzából már mindenki degeszre ette magát, nem volt olyan aki be ne küldött volna egyet, ebből a finomságból is. Ha valaki kíváncsi rá, megkóstolhatja a Dining Guide fesztiválon, ahol Lorien is főzni fog.

Úgy gondolom, hogy újból nagyszerűre sikeredett a találkozó, és hihetetlenül jó dolog volt találkozni és beszélgetni egymással. Végre megismerhettük Lorient és Böbét is, és Tóth Sándorral is sokan most találkoztak először élőben :) . Nagyon jó kis társaság kovácsolódott össze. Remélhetőleg ha odafent is úgy akarják lesz folytatás, mivel már a helyszínen is megbeszéltünk újabb időpontokat. Mielőtt még elfeledném ezúton köszönöm Luiginek és Vikinek a szíves vendéglátást, és a többieknek pedig, hogy eljöttek és jelenlétükkel emelték az est fényét.

A buliról készült további képek itt megtekinthetők!

A Sanyi által szállóigévé lett köszönéssel zárnám soraimat: „A nap süssön rátok, és vigyázzatok a bőrötökre!”