KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávékúra a jobb szexuális életért?

Kávékúra a jobb szexuális életért?

Kávéval is küzdhetünk a potenciazavarok ellen?! Állatkísérletek szerint a fekete leves bizony képes visszaállítani az elveszettnek hitt teljesítőképességet is.
A legújabb kutatások alapján a kávé segít helyreállítani a potenciát a diabétesz miatt erekciós zavarokkal küszködő férfiak esetében - számol be a ReutersHealth.
A cukorbetegek mintegy 75 százalékának vannak erekciós zavarai, melyet főként az érbelhártya rossz működése okoz, ami a vérerek kitágításáért felelős.
Az erekciós zavarok kezelésére jelenleg létező gyógyszerek phospohodiesterase-5 (PDE-5) gátlók, mely megóvja az erekcióért felelős vegyület, a cGMP mennyiségének csökkenését. Míg a legtöbb potencianövelő gyógyszer célpontja a PDE-5 és a pénisz, addig a kávé blokkolja a különféle PDE gátlók működését, így gátolja a cGMP csökkenését az egész testben.

Annak kivizsgálására, hogy a kávé vajon segít-e az erekciós zavarok kezelésében, a kutatók cukorbeteg patkányokat kezeltek koffeinnel nyolc héten át, majd megvizsgálták azok erekciós működését.

Az állatkísérletek meggyőzőek

A kezelés előtt a cukorbeteg állatok pénisze kevésbé volt merev stimuláció hatására, mint egészséges társaiknak, valamint a cGMP szintjük is alacsonyabb volt. Miután a beteg állatok koffeint kaptak, merevedésük erősebb, cGMP szintjük magasabb lett, noha még mindig nem olyan mértékben, mint a nem cukorbeteg társaiknak.

Érdekes módon nem volt különbség a merevedés mértékében, mikor nagyobb dózisú koffeint kaptak. Az alacsonyabb dózis arányaiban megfelelt egy felnőtt ember átlagos napi kávéfogyasztásának.(250mg/ nap)

Jelenleg folynak az előkészületek, hogy klinikai körülmények között, embereken is teszteljék a kávé hatását a merevedési zavarokra.

Forrás : WEBBeteg