KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Csodálatos Kávé másodszor

Csodálatos Kávé másodszor

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont D pavilonjában ötven kiállító, a hazai kávéforgalmazás több mint felét reprezentáló neves cég jelenléte, az újszerű, piaci szereplőket koncentráló bemutatkozás tette érdekessé és értékessé ezt az első kávé piaci fórumot.
A kávékiállításnak folytatódnia kell – ezt a véleményt egybehangzóan fogalmazták meg a résztvevők és a kiállítást folyamatosan figyelemmel kísérő SCAE, azaz a Különleges Kávé Európai Szövetségének szakemberei. Az elismerés olyan nemzetközi fórumokon hangzott el, amelyeken egyben a régió figyelmét is sikerült a budapesti kiállítás iránt felkelteni. Ezért jövőre, a már most kitűzött március 25-27-i időpontra a hazai forgalmazók mellett a környező országok is meghívást kapnak, és várható, hogy ezt a meghívást többen el is fogadják majd.

A kávékiállítás nagy szakmai attrakciója a három napos, VII. Magyar Barista Bajnokság lesz. A 2009. év nagy sikere volt a két rendezvény „házasítása”. Soha ennyi szakmai érdeklődő nem volt a versenyeken, mint tavaly. Ezt a szakmai érdeklődést erősítendő, még több kávés rendezvényre is lehet számítani, amelyek mind a piaci eligazodást, a kávéfogyasztás előnyeit, egészségügyi hatásait és a kulturált kávéfogyasztási szokások meghonosítását és népszerűsítését szolgálják.

A második kávé szakkiállítást a szervezők a D pavilonnál nagyobb, B pavilonban rendezik meg, a várhatóan megnövekvő kiállítói érdeklődés miatt és a programok zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

A szervezés már most elindult, ugyanaz a sikeres csapat, a Magyar Kávétársaság látott munkához.

A 2011. évi II. Csodálatos Kávé kiállítást a SCAE támogatja.

Forrás: Élelmiszer Online