KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Segítség az éhező gyerekeknek - Sok kicsi nyereményjáték

sok kicsi nyereményjátékA közelgő karácsony alkalmából az idén is megrendezik – a tavaly 1.840.000 Ft támogatást gyűjtő – Sok kicsi (http://www.sok-kicsi.hu/) elnevezésű jótékonysági akciót. Az elmúlt hetekben fokozatosan fény derült 15 gasztroblogger és 15 cég fantasztikus gasztronómiai felajánlásaira (http://www.sok-kicsi.hu/nyeremenyek), amelyek között értékes éttermi vacsoráktól szakácskönyveken és főzőtanfolyamokon át különféle ajándékcsomagig remek lehetőségek sora található. A magyar gasztronómia színe-java felsorakozott, hogy támogassa a Hajdú-Bihar megyei mélyszegénységben élő, gyakran halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket, akiknél napi problémát jelent az éhezés, a nyomor (http://www.sok-kicsi.hu/blog/2010-karacsony-igazgyongy-alapitvany).

A kezdeményezésben idén is részt vesz a Kávékorzó tesztcsapatának tagja, Lorien, aki – többek között – 1 kg prémium minőségű, négy féle (eszpresszó készítésére alkalmas) szemes kávét ajánlott a szerencsés nyertesnek (http://lorien.blog.hu/2010/11/19/sok_kicsi_2011).

Az akció keretében befolyt pénzből karácsony előtt és után elsősorban élelmiszercsomagokat vásárolnak a rászoruló gyerekeknek és családjaiknak, de más szükséges módon (pl. iskolai étkezés hozzájárulások befizetésével) is támogatják őket. A támogatásokról a Sok kicsi oldalán (http://www.sok-kicsi.hu) közzéteszik számlákat, és elszámolnak az adományok teljes összegével, működési költségek levonása nélkül.

Az akció mostani, aktív szakaszában 2010. december 1-14 között a jótékonysági akciót lebonyolító SoSe Közhasznú Alapítvány számára támogatást nyújtók minden 1000 Ft-nyi támogatás után 1 db virtuális sorsjegyet kérhetnek a 30 izgalmas lehetőség közül az általuk választott(ak)ra, amelyeket az akció végén, december 21-én sorsolnak ki. Aki többször 1000 Ft támogatást ajánl fel, az a megfelelő számú sorsjegyét vagy egy programra kéri (ezzel megnövelve nyerési esélyeit arra a felajánlásra) vagy tetszés szerint több programra is eloszthatja ezeket (ezzel megnövelve azt az esélyét, hogy valahol nyertes lehessen). Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb, azaz 30 nyertes legyen, ha valakinek a nevét kisorsolták egy programhoz, a többinél már nem nyerhet.

Már az első napon több mint félmillió forint értékű támogatás felajánlása érkezett be. A következő két hétben remélhetőleg még sokan mások is kedvet kapnak ahhoz, hogy ebben a játékos formában segítsenek, és a Sok kicsi akcióval sok kicsi rászoruló gyereket támogathatnak!