KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávészerető nemzetnek Coffee Nation-t!

"Tecnológia és Innováció" kategóriában győztes Coffee Nation vállalat futurisztikus kávéautomatájaA kávé manapság nagy üzlet, nemcsak a nagyvilágban, hanem Magyarországon is. Az amerikai „mindenki hatalmas papírdobozos kávéval rohangál” sorozatokon felnőtt húszon- és harmincévesek generációjának nagy örömére, az elmúlt években nálunk is sorra nyílnak a tengerentúlon nagy sikert befutott kávéházláncok pompázatos vendéglátóegységei. A McCafe, a Coffeeheaven, a CoffeeshopCompany, a California Coffee Company és a Costa Coffee után nemrégiben a sokak által úgy áhított Starbucks is megérkezett hazánkba, így – kinek pénztárcája engedi – akár minden nap másik lánc kávézójában hódolhat a világ legnépszerűbb élvezeti cikke iráni szenvedélyének.

A Coffe Nation automatája egy szupermarket előterében. Akiknek azonban a hétköznapok során nincs ideje vagy igénye arra, hogy kényelmesen üldögélve kortyolgassanak el egy jó minőségű kávét, azok számára ott vannak a Coffee Nation kávéautomatái. Legalábbis Angliában, és már jó néhány nyugati országban. Nálunk azonban nem, pedig itt volna az ideje!

Az Egyesült Királyság-ban az önkiszolgáló gourmet kávéautomaták működtetése terén piacvezető Coffe Nation erősen rácáfol arra a tévhitre, hogy az automatából vásárolt kávé csak valamilyen minimális koffeintartalmú ízetlen lötty lehet. A vállalkozás a kezdetektől fogva arra törekszik, hogy az általa nyújtott szolgáltatással az ilyen képzeteket eloszlassa. Egyszerűen – mint honlapjukon olvasható - gondoltak egyet, és azt mondták, miért ne lehetne, hogy az a kávé, amit az ember a szupermarket vagy a kórház folyosóján, egy benzinkútnál vagy egy iskola aulájában automatából vásárol, olyan jó legyen, mintha egy kávézóban szolgálták volna fel. És nemcsak morfondíroztak rajta, meg is valósították.

 

Mint a fenti videó is mutatja, egy kiemelkedően jó minőségű kávét készítő automata telepítése többszörösen megtérülő beruházás. Egyrészről maga a szerkezet is hatalmas bevételeket hoz, másrészről mivel képes olyan fogyasztókat is becsalni az üzletbe, akik máskülönben nem tértek volna be, az tovább növelheti az eladások számát. Az Egyesült Királyságban számos benzinkútnál táblák jelzik az útszélen, hogy tartanak Cooffe Nation automatát, mert ez a legtöbb autós számára elegendő inger arra, hogy útját megszakítva beugorjon egy jó kávéra.

Forrás: Applause.hu