Karácsonyi ajándék a Starbuckstól

Nyomtatás
Karácsonyi ajándék a Starbuckstól

Alig több mint egy hete adták át a második magyarországi Starbucks kávézót és máris itt az új – a legnagyobb budapesti – Starbucks üzlet.
A Starbucks Coffee International Inc., Starbucks Coffee Company (NASDAQ: SBUX) teljes tulajdonú leányvállalatának, valamint az AmRest Coffee Sp. z o.o, az AmRest Holdings S.E. (AmRest, WSE: EAT) teljes tulajdonú leányvállalatának közös vállalata, az AmRest Kávézó Kft. megnyitotta harmadik, budapesti üzletét az Erzsébet krt. 53-as szám alatt.

Alig több mint egy hete adták át a második magyarországi kávézót és máris itt az új – a legnagyobb budapesti – Starbucks üzlet. A Starbucks célkitűzése, hogy kávézóival egy barátságos, „otthonon kívüli otthont”, úgynevezett „harmadik helyet” hozzon létre az otthon és a munkahely/egyetem között – egy oázist, ahol a vendégek megpihenhetnek, zenét hallgathatnak vagy találkozhatnak barátaikkal. Az új kávéház 300 nm-en, több mint 70 ülőhellyel és ingyenes Wifi-vel várja a kávékedvelő közönséget.

A december 16-án megnyílt Király utcai Starbucksot nagy várakozás előzte meg. A galériás, modern és hagyományos belsőépítészeti elemeket ötvöző kávéház a legnagyobb budapesti Starbucks. A kávézó több elkülönített teremből áll, így kiválóan alkalmas párok, vagy akár nagyobb baráti társaságok elszigetelt találkozására.

„A kikapcsolódást próbáljuk elősegíteni könyvespolcunkkal is, amelyről bárki leveheti és átlapozgathatja a neki tetsző könyvet, miközben kávéját szürcsöli. A Király utca forgalmas, jól frekventált helyen található, így biztosan sokak kedvenc helyévé válik éppen munkába-, vagy hazafelé igyekvés előtt.” – nyilatkozta Szabó Orsolya, a Starbucks marketing specialistája. Szabó továbbá örömének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy még karácsony előtt megnyílt az új üzlet – így nem véletlen, hogy a Király utcai Starbucks karácsonyi termékkínálattal várja vendégeit. A jól ismert termékek mellett három, csak ebben az időszakban árusított karácsonyi italkülönlegesség (Gingerbread Latte, Toffee Nut Latte, Mocha Pralini) szerepel, melyekhez a Starbucks karácsonyi süteményeit ajánlja.

„A legújabb kávézónk nyitása mellett az is nagy örömmel tölt el bennünket, hogy támogathatjuk a helyi közösségeket, melyek életében igyekszünk partnereinkkel minél aktívabban részt venni. A Derkovits Gyula Általános Iskolával a hazai piacra lépés óta egyre több aktivitásban próbálunk közösen közreműködni – például karácsony kapcsán ajándékokat gyűjtünk hátrányos helyzetű gyermekek számára. Mindemellett az új kávézóban kiállított gyerekrajzok is a Derkovits iskola és a Starbucks együttműködésének az eredményei” – összegezte a Starbucks hazai CSR tevékenységét Szász Edit, a Starbucks területi vezetője. Hozzátette, hogy a későbbiekben is igyekeznek minél több helyi aktivitásban részt venni és felderíteni, hol van a leginkább szükség a partnerek segítségére.

A Király utcai üzlet a 24. a Starbucks régiós (Csehország, Lengyelország és Magyarország) üzletnyitásainak sorában. Az AmRest Csehországban 12, Lengyelországban 9 és Magyarországon 3 kávézót üzemeltet.

Forrás : Élelmiszer Online