
Egy egész kis portfólió Frei Tamás munkásságáról, melybe még a most megjelent könyvét is reklámozza. Maga a kávézó egy nagy tér, amelyben el vannak helyezve az asztalok, a végén egy színpaddal, amin mint később megtudtam Jazz, és egyéb előadások szoktak történni. Nekem egyáltalán nem tetszett a belső tér kialakítása, olyan hasra ütés szerűnek tűnt, mindenféle komolyabb koncepció nélkül. Délelőtt révén elég kevesen voltak, így könnyen le tudtam telepedni egy asztalhoz, és miután átnéztem a kávélapot, már jött is a pincér felvenni a rendelést. A kötelező eszpresszón kívül, kértem egy Nicaraguai dohánykávét, amelynek az eredetije a 2007-es barista világbajnokság kreatív italának győztese volt, James Hoffman jóvoltából.Az eredeti recept itt olvasható: http://www.kavekorzo.hu/kaves-receptek-kaveitalok/dohany-izesitesu-espresso-shot.html

Sokat amúgy sem veszt vele senki, mivel azon kívül, hogy a kávézónak nem sok kávéházi hangulata volt, még a tisztasággal is voltak problémák. A földön sok helyen morzsák, pormacskák viháncoltak. A shopnak kikiáltott polc tátongott az ürességtől, kiábrándító volt még ránézni is. Persze lehet, hogy csak egy rossz napot fogtam ki.

Az árak nem vészesek. Az eszpresszóért 290 Ft-ot, míg a dohánykávéért 390 Ft-ot kértek, amihez még egy 54 Ft-os szervízdíj társult (hogy ez honnan jött?).
Befejezésül megemlíteném hogy a személyzet alapvetően kedves volt, de bőven lenne min javítani, ha hozni szeretnék azt a minőséget amit Frei Tamás megálmodott (hangoztat), és amit az ember elvár egy kávézótól. Ehhez a „kábításként” használt Elektra Belle Epoque kávégép még önmagában édeskevés.
Pontozás:
1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! ) 2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája
Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont
A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!
Értékelés:
Tesztelő
|
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
|
Íz harmónia
|
Ital hőmérséklete
|
Általános képzettség
|
Hely hangulata, személyzet
|
Összesen
|
Józsa János
|
3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 17 |
Nyitva tartás:
Hétfő-Csütörtök: 10:00 - 22:00
Péntek-Szombat: 10:00 - 24:00
Vasárnap: 14:00 - 22:00