KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Megacsészével tarol a kávémulti

Megacsészével tarol a kávémulti

Tengerentúli egészségügyi szervezetek nemtetszésüket fejezték ki, amiért a hazánkban is jelenlévő kávézólánc, a Starbucks Coffee közel egy liter űrtartalmú bögréket vezetett be az Egyesült Államokban üzemeltetett kávézókban.
A bevezetésre kerülő, "Trenta" névre keresztelt kiszerelés egyelőre csak az amerikai piacon debütál. Január 18-tól május elejéig minden amerikai üzletben bevezetésre kerül. Bár a kávézólánc ebben a méretben csak jegeskávét, limonádét és teát árul majd, azonban egészségügyi szervezetek arra hívták fel a figyelmet, hogy az új termék űrtartalma nagyobb, mint egy átlagos felnőtt gyomra.

A hatalmas kiszerelés piacra dobása véleményük szerint rossz hatással lesz az amerikai polgárok egészségügyi állapotára, mivel az Egyesült Államok lakossága már így is a 9-dik legkövérebb nemzet a világon.

A "Trenta" elnevezésű kiszerelésben egyébként 63 százalékkal több kávé fér el, mint az eddigi legnagyobb űrtartalmú "Venti" elnevezésű kiszerelésben.

Viszont azt egyelőre nem tudni, hogy a világhírű kávézólánc immár három magyarországi üzletének polcaira valaha eljut e a megacsésze.

Forrás : Pénzcentrum.hu