KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Casadio Cremina tejhabosító és gőzölő

cremina tejhabosítóAz Expolygon Kft. közreműködésével kipróbáltam a Casadio Cremina tejhabosító készüléket, amely gyakorlatilag ugyanaz mint a Maver, csak a Casadio felvásárolta a Mavert. A készülék roppant könnyű, nagyjából 2 perc alatt összeszerelhető, és pillanatok alatt működésre kész.

Kezelése, használata roppant egyszerű, akárki elboldogul vele. Kapunk hozzá egy vízlágyító patront is, amit a víztartályba menő csőre kell csatlakoztatnunk. Ezután töltsük fel a tartályt friss vízzel, és már be is kapcsolhatjuk a készüléket.

Az alsó kapcsolóval lehet bekapcsolni, a felső kapcsolóval pedig elindítani a gőzölési folyamatot. Nagyjából 30 másodperc elteltével már rendelkezésünkre áll a stabil gőz, amit a gép folyamatosan tud produkálni. Kapacitása a leírás szerint akár 60-80 kapucsínó is készíthető óránként. Ezt természetesen nem tudtam kipróbálni, de néhány tejes italt készítettem folyamatosan, és meg sem kottyant neki. Itt jegyezném meg, hogy a készülék nem csak tejhabosításra alkalmas, hanem gyakorlatilag bármit gőzölhetünk vele. Tej helyett vizet használva például forróvizet nyerhetünk, amit felhasználhatunk teához, vagy bármilyen instant porhoz amihez forróvíz szükséges. A forrósítani kívánt folyadékot (tej, víz, stb...) pl. borra cserélve akár forralt bort is készíthetünk. Az átfolyás sebességét (intenzitását) egy beállító tüske segítségével szabályozhatjuk. Ez elég szorosan járt, és sajnos hiába barázdált nem könnyű tekergetni. Tejhabosításkor figyeljünk arra, hogy mindig hideg tejet használjunk, és vásárláskor olyat válasszunk amelynek a tejfehérje tartalma 3.0g legalább.

Alkalmazási területét tekintve bármely háztartásban el tudom képzelni, ahol nem rendelkeznek komoly kávégéppel, amellyel megfelelően lehet gőzölni. Még csak nem is feltétlen kávéhoz alkalmazva, hanem akár a gyermek kakaóját (a videón is látható) vagy teáját is pillanatok alatt elkészíthetjük vele. Amennyiben a kávézást vizsgáljuk, úgy egy kotyogó, vagy egy gőzölés nélküli kávéfőző (podos, vagy kapszulás kávégép) tökéletes kiegészítője lehet ( a videón egy Bialetti Brikkával készített kávéval öntöttem fel, a Latte Macchiatot ). Munkahelyeken, irodákban, büfékben, ahol a felhasználók általában nem rendelkeznek barista képesítéssel szintén kitűnő szolgálatot tehet. Ráadásul ahol egymásután szükséges több tejes ital elkészítése, ott még a komolyabb egykazános gépek is elvéreznek, mivel vagy kávét készítünk, vagy habosítunk, a kettő nehezen megy egyszerre. :D (Persze a kétkazános gépeknél ezzel nincs baj, de az meg nem ez az árkategória) 

A Creminát jelenleg 30.000. forint alatt lehet megvásárolni az Expolygon Kft.-nél.



Természetesen egy profi barista, komoly kávégépen a Creminánál jobb minőségű tejhabot képes készíteni, de átlagos környezetet figyelembe véve a kapott produktum teljesen elfogadható, és a Casadio Creminának nem kell szégyenkeznie.  Egy praktikus, könnyen használható eszköz.